En mig del debat sobre la seguretat a Barcelona i just després del darrer homicidi al Port Olímpic, aquesta setmana s'activa el que ha de ser el Pla estratègic Barcelona Ciutat Segura que impulsa la conselleria d'Interior amb l’objectiu de revertir la situació actual de la seguretat a la ciutat des de diferents àmbits.

I amb aquest esperit aquest dijous es fa la primera reunió a la conselleria d'Interior amb diferents departaments de la Generalitat de Catalunya com les conselleries d’Empresa i Coneixement; Treball, Afers Socials i Famílies; Territori i Sostenibilitat i Justícia. Representants de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, PIMEC, Cambra de Comerç de Barcelona, Foment del Treball, Gremi d'empresaris de discoteques de Barcelona i província, Fira de Barcelona, Port de Barcelona, Associació Catalana d'Empreses de Seguretat (ACAES), APROSER Catalunya, FC Barcelona, Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FavB), Federació d'associacions de Barna Centre, Associació del Passeig de Gràcia, Els Amics de la Rambla, Fundació Sagrada Família, Autoritat del Transport Metropolità, Gremi de Restauració de Barcelona i Gremi d'Hotels de Barcelona.

La idea és que en 3 mesos estigui desenvolupat el projecte i que les solucions surtin del que posin sobre la taula tots els sectors.

Es tracta de donar forma a una proposta metodològica per treballar de manera sectorial. Fonts d'Interior expliquen que "la idea és treballar en equip i que la participació de tothom sigui real".

Interior lidera el pla estratègic però fa incidència que no tot ha passar per una solució policial. Més enllà dels 320 Mossos d'Esquadra de la darrera promoció que es destinaran a la ciutat de Barcelona, remarquen que "la inseguretat no només és un tema policial".

"Hem d'acordar polítiques de prevenció, policials i també judicials", expliquen. La primera reunió amb tots els sectors ha de servir per "posar els pilars del nou pla de seguretat" i està previst que tots els integrants facin la seva aportació i la seva anàlisi.