Un dia més la xarxa de Rodalies presenta problemes. En aquest cas, per segon dia consecutiu. El motiu és el robatori de cable de la catenària. Tot plegat s'ha traduït en afectacions al servei. Segons informa Protecció Civil, el servei a la línia R7 s'ha interromput durant hores i s'ha ofert un servei alternatiu per carretera. Per altra banda, la circulació per l'R4 ha estat per via única entre Sabadell Sud i Montcada Bifurcació durant bona part del matí. Això només ha permès que circulin dos trens per hora i sentit. Segons informa Renfe, el servei s'ha recuperat al voltant de les 11 hores. Els trens de l'R4 i l'R7 afectats aniran recuperant les seves freqüències habituals.

Segons ha explicat Renfe, el robatori d'aquesta matinada ha consistit en la sostracció de 120 metres de cable de catenària a l'R4. El dilluns les afectacions es van concentrar a l'R3 i van deixar sense servei el tram entre Parets del Vallès i les Franqueses gairebé tot el dia. De fet, és cada cop més habitual sentir que hi ha problemes a la xarxa per culpa d'aquesta mena de robatoris. Segons el Ministeri de Transports, l'any passat se'n van registrar més de 150. La zona més afectada per aquest robatori és l'àrea de Barcelona, on l'any passat aquests delictes es van multiplicar per sis. 

Tot plegat se suma a altres menes d'afectacions a les vies que perjudiquen el servei. Per exemple, el dimarts passat, la circulació de trens a les línies R14 i R15 va estar aturada per una avaria en un tren de passatgers que cobria el trajecte Saragossa / Riba-roja d'Ebre – Barcelona. En aquell cas, la circulació es va poder restablir passades les 22 hores. 

El traspàs "segueix el seu curs"

Justament, dilluns passat, es van reunir el ministre de Transport, Óscar Puente, i la consellera de Territori, Ester Capella, per tractar el traspàs de Rodalies. Puente va assegurar que el traspàs de Rodalies "va bé, segueix el seu curs" i que totes dues parts tenen una predisposició molt bona. "Tenim clar on volem arribar i com" va afirmar, i va subratllar que malgrat la complexitat del traspàs, el procés està sent raonablement fàcil i fluid.

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!