La setmana arrenca amb complicacions pel que fa a la circulació amb trens. Sobre les 5:30 del matí, Rodalies ha informat que no hi ha tensió a l'R3 entre Parets i Les Franqueses i que, per tant, no circulen trens. La incidència ve derivada del robatori de cable, segons informa l'R3 al seu perfil d'X (antic Twitter), s'està gestionant transport alternatiu per carretera. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat.

Des de l'R3 asseguren que s'està treballant en el transport alternatiu amb autobús però que la falta de disponibilitat de vehicles i conductors impedeix garantir un bon servei. A més, s'ha reprogramat el servei per "minimitzar l'afectació". D'aquesta manera, entre Puigcerdà i les Franqueses es manté el servei amb tren, entre les Franqueses i Parets s'ha establert un servei alternatiu per carretera, i el trajecte entre Parets i L'Hospitalet també es continua realitzant amb tren.

Dijous passat, un altre robatori de cable de coure entre les estacions de Tarragona i Torredembarra va afectar els trens que circulaven per la línia d'amplada convencional, entre ells els de les línies R15 i R16 de Rodalies, causant aquell dia retards mitjans de 40 minuts. 

La línia R3 de Rodalies és una de les que més incidències registra, sobretot el tram que uneix Parets i la Garriga, que ha estat en obres durant quatre mesos. La consellera de Territori, Ester Capella, va criticar en una piulada dimecres passat, una "falta de previsió inacceptable". Capella va assenyalar que s'han produït incidències en 6 dels 10 dies des que es va restablir la circulació en aquest tram de l'R3. "Exigim a Renfe i Adif que resolguin aquestes afectacions, que dificulten la vida a milers d'usuaris", va asseverar. 

També ha estat interrompuda la circulació entre el Prat de Llobregat i l'aeroport de Barcelona per un tren avariat, però poc després de les 9 del matí l'avaria s'ha arreglat i els trens recuperen la freqüència habitual.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic