L'òrgan d'administració de Principal ha destituït el periodista Saül Gordillo, després de les informacions que han transcendit les últimes setmanes sobre unes suposades agressions sexuals contra dues treballadores en un sopar de l'empresa l'1 de desembre, segons ha informat el mateix mitjà. L'empresa del grup 8TV ha indicat que ha pres la decisió en aplicació del protocol de la companyia en aquesta matèria. La primera periodista, de 23 anys, va presentar la denúncia el 20 de desembre a la comissaria de Sant Martí de Barcelona dels Mossos, en la qual va detallar que havia estat agredida pel seu director aquella nit a la discoteca Apolo, després del sopar. Tres dies després, una segona redactora va denunciar Gordillo, exdirector de Catalunya Ràdio i de l'agència ACN, pel mateix delicte i durant la mateixa nit. Les dues redactores estan de baixa.

L'empresa ha assegurat que tan bon punt van tenir coneixement de l’existència de denúncies que podien constituir un delicte d’agressió sexual, van activar el protocol dissenyat a aquest efecte per tractar la qüestió i es va posar en contacte amb les denunciants oferint suport, assistència i assessorament. "Es va contractar un professional extern i independent per recollir tota la informació rellevant i ajudar en l’execució del protocol. Mentre això passava, i de manera provisional, es va apartar de les seves funcions Saül Gordillo, ja que l’empresa no podia dur a terme cap sanció sense un expedient investigador i disciplinari previ. Un cop que aquest tràmit ha conclòs, la companyia ha decidit comunicar a Gordillo el seu cessament. Per raons de confidencialitat i per tal de no interferir en les investigacions que puguin dur a terme Mossos d'Esquadra o l'autoritat judicial, el resultat de la investigació interna no es donarà a conèixer a tercers, llevat d'ordre administrativa o judicial en contra", ha afegit.

Pel que fa a la investigació policial, l'ha assumida la UCAS, la Unitat Central d'Agressions Sexuals dels Mossos. Com que les dues denúncies i els fets van passar a Barcelona, ​​es va decidir que la investigació la portés aquesta unitat central, que acostuma a assumir les agressions sexuals amb diverses víctimes i autor no identificat, encara que en aquest cas el presumpte autor és conegut. Gordillo va ser citat i va anar a declarar a la comissaria de Sant Martí, on va negar els fets i va afegir anava molt begut, segons algunes fonts. Els Mossos, però, van descartar la detenció del periodista del Maresme. Ara com ara, han recollit proves i la declaració de testimonis, com les imatges de les càmeres de la discoteca del Paral·lel, i la declaració de treballadors que eren aquella nit al local. De la primera denúncia han transcendit força detalls, mentre que de la segona, res. Només ha transcendit que la víctima podria haver ingerit alguna substància amb efectes de submissió química perquè es va despertar molt desorientada.