Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han enviat des de la presó de Soto del Real, a través dels seus advocats, un missatge de calma i serenor a tots els catalans.

Els lletrats els han visitat aquest matí, durant unes dues hores, i els han transmès que "això va per llarg" i que s'havien convocat manifestacions a tot el país.

Marina Roig, advocada de Jordi Cuixart, s'ha dirigit als periodistes que esperaven a la porta com a missatgera del seu client: "Que tota la ciutadania que vulgui vagi a les concentracions. Calma, serenor i pacifisme. Rebutgem qualsevol tipus de violència. És un moment per mantenir la calma i per fer les coses com sempre ells han volgut fer, amb pacifisme i civisme".

Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, ha estat contundent: "Demano a tots els ciutadans de Catalunya que tingueu paciència. El full de ruta que està marcat és el mateix. Que no ha de canviar res perquè els Jordis estiguin a la presó. Que tothom es mantingui amb calma i serenor. Que la violència no portarà enlloc. La crida a l'actuació pacifica i cívica que sempre han demostrat Òmnium i ANC no pot canviar".

Pina s'ha referit a la concentració d'aquest vespre com "una concentració de pau" i ha animat als ciutadans a sumar-s'hi: "Fantàstic i meravellós que tothom protesti i es manifesti perquè és un dret constitucional".

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han passat la nit junts al mòdul d'ingressos i a partir d'avui se'ls ubicarà al mòdul 4, una zona amb presos no conflictius. "Han passat bé la nit", ha explicat a la sortida de la visita l'advocat de Sànchez, Jordi Pina.

Recurs en marxa

Mentrestant, els seus advocats comencen a treballar amb el recurs que presentaran en les properes 48 hores. 

Esperen que la sala d'apel·lació tingui un altre criteri i accepti els seus arguments.

En el text els advocats reiteren que no estan "d'acord que aquests fets són constitutius d'un delicte de sedició" ni admeten el risc de fugida, la possibilitat de destrucció de proves ni la reiteració del delicte. "No s'ajusten a dret", diu Pina.

Els arguments de l'acusació són "escassos i pobres", ha concretat l'advocat de Jordi Sànchez.

Els advocats no han volgut entrar a valorar ni l'actuació de la Fiscalia ni de la jutgessa i només s'ha referit a la situació dient que "estan empresonats en un procés que té un component polític".

Pina i Roig estudiaran també si demanen el trasllat de Sànchez i Cuixart a Catalunya, però per experiència amb altres clients, com ara Sandro Rosell, Pina no ho veu gaire clar.