El Departament de Salut ha multat l'Institut Català de la Salut per no haver traslladat als jutjats l'informe mèdic d'una víctima de maltractaments, segons ha avançat SER Catalunya i han confirmat fonts de l'executiu català.

La dona va morir fa un any al Prat de Llobregat degollada pel seu marit, i sis mesos abans havia hagut d'anar a l'Hospital de Bellvitge per una costella trencada, després d'una discussió amb el marit. El centre sanitari no va traslladar l'informe que en va fer al jutjat, ni tampoc ho va fer el CAP al qual la víctima va acudir l'endemà a causa del dolor que patia.

La sanció de Salut a l'ICS té l'objectiu que l'ICS reforci els protocols de seguiment per a casos de violència de gènere.

Aquesta sanció es va fer pública aquest dimecres 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

De la mateixa manera, en el context del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers la Dona, Save the Children va alertar que el 35,3% de les dones víctimes de violència sexual aquest 2020 han estat menors d’edat, seguit de les joves de 18 a 25 anys (28%). Pel que fa l’edat més freqüent dels agressors, en un 22,2% dels casos eren joves d’entre 18 i 25 anys, segons l’Observatori de la Igualtat de Gènere de l’Institut Català de les Dones.