La Sala Beckett denuncia que ha rebut amenaces de mort arran de la polèmica amb l'RCD Espanyol per l'obra Cacophony. En una entrevista aquest dilluns a El món a RAC1, el director de la sala, Toni Casares, ha explicat que estan rebent "amenaces de mort molt greus", dirigides tant a la sala com a la directora de l'obra. "Les xarxes són perillosíssimes, i comunicats com el de l'Espanyol són molt perillosos", ha lamentat. En aquest sentit, ha assegurat que no descarten portar el cas als jutjats, tot i que, lamenta que "no serveix mai de res". Casares ha detallat que els actors i la directora de l'obra "estan preocupats" pel que pugui passar a conseqüència de les amenaces i els insults que estan rebent i acusa directament l'Espanyol d'irresponsable "arran del seu comunicat, les amenaces s'han multiplicat per mil", ha advertit.

Polèmica entre la Beckett i l'Espanyol

L'origen de la polèmica se situa en el passat dissabte quan l'Espanyol va recriminar a la Sala Beckett un gag de l'obra Cacophony, on en un moment concret es fa referència a un futbolista del club blanc-i-blau acusat d'una violació. Després d’una sèrie de piulades crítiques amb l’obra a les xarxes socials, el club va expressar dissabte la seva “preocupació” i “enuig” amb la representació de la Beckett, que considerava una “falta de respecte”. L'escrit del club apunta que no poden "tolerar" que se'ls relacioni "amb aquesta problemàtica. Més encara quan, en el nostre club, no s’ha viscut mai una situació com la que es planteja". La resposta de la Beckett va ser immediata, i va acusar l'RCDE de cometre un “atemptat directe” contra la llibertat d’expressió i “la dignitat mateixa del teatre i l’art en general”. La Sala, però, ha lamentat que el club “alimenti irresponsablement una falsa polèmica” i opti per “atiar el foc, donar credibilitat i deixar-se portar pels missatges agressius” a les xarxes.

Molts aficionats de l'RCDE han criticat a través de les xarxes socials que es faci referència al club i no a un d'inventat o al Barça. Casares ha explicat que per al conjunt de l'obra tenia sentit que el jugador fos perico "l'obra parla d'una reacció d'un grup de joves feministes indignades per una sentència d'un acusat de violació a qui han absolt, i es pregunten si és menys important pel fet de ser de Segona Divisió. Per tant, era essencial que fos d'un club de segona". A més, ha detallat que en el moment que es va adaptar l'obra es va optar per "posar-hi referents locals, com l'Espanyol". En aquest sentit, ha afirmat que la creadora és coneixedora de la polèmica que s'està vivint a Barcelona. Finalment, el director de la Beckett ha lamentat que "una vegada més el futbol i la informació esportiva es mengin la complexitat que proposa el teatre". I ha recordat que tot el que passar a l'escenari és mentida "no confonguem el teatre amb el periodisme. Estem parlant d'una ficció".