El president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha advertit aquest dimecres que no s'ha d'utilitzar la figura del mediador "com a excusa per no negociar i que no comenci a funcionar" la taula de negociació entre els governs de l'Estat i català.

En declaracions a Ràdio 4, Sergi Sabrià ha explicat que a ERC li agradaria que hi hagués un mediador, però que no és l'única fórmula prevista en l'acord d'investidura per garantir el compliment dels acords, amb la qual cosa si no hi ha mediador, "això no pot ser una excusa per no voler dialogar". Sabrià ha remarcat que si JxCat posa aquesta excusa, "s'estaria equivocant".

"Hi ha una oportunitat per negociar", ha destacat Sabrià, que també ha restat transcendència a la composició dels equips negociadors: "No cal donar importància a les formalitats i no m'interessa gaire qui hi ha o no".

Sergi Sabrià ERC Parlament Sira EsclasansSergi Sabrià, durant el ple del Parlament. Foto: Sira Esclasans

Distància entre ERC i PSC

El polític ha afegit que ERC seguirà condicionant la negociació pressupostària de l'Estat "si avança o no la taula de negociació" entre governs. A més, ha reconegut que actualment la distància del seu partit és més gran amb el PSC que amb el PSOE: "Als del PSC els veiem cada dia i han estat incapaços d'anar a veure els presos polítics a les presons, i ni tan sols s'hi van acostar quan Oriol Junqueras va estar recentment al Parlament" (fent referència a la compareixença del líder d'ERC a la comissió d'investigació del 155).