La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va demanar el passat mes de setembre informació sobre comptes relacionats amb l'exfutbolista del FC Barcelona i president de l'empresa Kosmos, Gerard Piqué, per la presumpta relació amb el contracte negociat amb Luis Rubiales en la seva etapa com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) perquè la Supercopa de futbol es jugués a Aràbia Saudita. Així consta en un ofici de l'UCO del 19 de setembre de 2023, en què va demanar a la jutgessa que investiga aquests presumptes contractes irregulars sol·licitar informació a les autoritats d'Andorra, concretament a l'entitat bancària Mora Banc Grup. La Guàrdia Civil considera "d'imperiosa necessitat" comprovar si Piqué va lliurar "donacions econòmiques" a Rubiales "o altres directius" de la Federació per la "negociació" per traslladar la Supercopa.

La Guàrdia Civil vol fer una traçabilitat completa dels fons de Piqué

La magistrada ja havia sol·licitat l'octubre del 2022 auxili judicial a les autoritats del Principat per trobar dades sobre un compte bancari del FC Andorra, equip de futbol propietat de Piqué, per tal de conèixer el destí d'uns fons d'un compte de Kosmos. Els agents apunten que en aquest compte s'haurien cobrat comissions abonades per l'empresa pública saudita SELA de 4 milions d'euros l'any "en contraprestació pels serveis d'intermediació prestats en les negociacions amb la RFEF" per traslladar la Supercopa. Tanmateix, els agents apunten que per poder realitzar una traçabilitat completa dels fons és necessari disposar de tots els comptes en què hi hagi moviments de diners de manera directa o indirecta amb el compte perceptor dels pagaments de Sela, segons un dels informes del sumari, al qual ha tingut accés EFE.  

La Guàrdia Civil assenyala en el seu ofici que entre el juny del 2019 i el març del 2022 un compte del FC Andorra va percebre 3,4 milions d'euros procedents del compte de Kosmos en què es rebien les "comissions" de l'empresa saudita, i precisa que l'"import transferit al club" és "més de la quarta part dels ingressos rebuts de la societat saudita". Amb la informació dels moviments bancaris dels comptes radicats a Espanya a la mà, la Guàrdia Civil troba  necessari que la jutgessa requereixi a Mora Banc més informació sobre els comptes des del 2019 fins a l'actualitat "amb el màxim nivell de detall possible".

També demana localitzar el compte de Piqué "emissor del pagament" de dos milions d'euros a un altre espanyol el febrer del 2021 i identificar altres comptes en què figuri ell, el FC Andorra o les seves empreses, també des del 2019. A l'ofici on plantegen aquestes sol·licituds, els agents posen en relleu el "gran flux de diners" entre comptes del grup Kosmos, de Piqué i del seu entorn, i destaquen que el 90 % de les sortides de fons del compte receptor dels pagaments de l'empresa pública saudita "tinguin com a destinació comptes del mateix grup o vinculats a aquest". Per això, no descarten que, "en cas d'existir aquestes possibles donacions, amb ànim de dificultar la traçabilitat directa dels fons, el pagament hagués estat efectuat mitjançant compensació entre comptes del grup o de Gerard Piqué".

Miguel Galán insisteix en la culpabilitat de Piqué: "Igual o pitjor que Rubiales"

El president del Centre Nacional de Formació d'Entrenadors de Futbol d'Espanya (CENAFE), Miguel Galán, qui va interposar la querella que ha donat lloc a la investigació actual sobre el contracte de la Supercopa, ha insistit en les últimes setmanes en la implicació de Piqué i en la "il·legalitat" en el cobrament de comissions per part dels saudites. Precisament aquest dimecres, Galán ha assegurat que en el futur pròxim "Piqué declararà com a investigat". En declaracions a El Desmarque, Galán ha augurat que Piqué sortirà "igual o pitjor parat que Rubiales", i en aquest sentit, ha apuntat que la jutgessa té "els seus temps" però que inevitablement Piqué declararà perquè "Kosmos està imputat i hi ha 24 milions d'euros en comissions il·legals". Galán argumenta que es va cometre un "delicte de corrupció en els negocis" perquè Rubiales va afavorir l'empresa de Piqué, malgrat que no era necessària la seva intermediació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!