Koldo García, Víctor de Aldama i Luis Rubiales són els protagonistes de les dues presumptes trames de corrupció que marquen l'actualitat espanyola. Ara, El Confidencial ha destapat uns àudios que demostren que existia una relació entre ells. L'exassessor de José Luis Ábalos va recórrer a Rubiales per afavorir un negoci del seu soci De Aldama, president del Zamora C.F. i empresari que va fer fortuna sota el paraigua del Ministeri de Transports. L'any 2019, aquest empresari va voler ocupar la plaça de la Segona Divisió B, que havia deixat lliure el Reus, que va haver de descendir administrativament per falta de pagaments. En aquest moment, apareix Koldo per obrir les portes a les altes instàncies del futbol. Segons els missatges analitzats pel digital, Koldo i Rubiales tenien relació almenys des de l'estiu de 2019. El 17 de juliol d'aquest any, a les 13:23 hores, Rubiales va enviar un àudio a l'exassessor d'Àbalos: "Hola, Koldo, amic. Mira, trucaré ara al president del Zamora i li explicaré com està el tema del Reus i també si em pregunta alguna cosa de la Selecció sub-21 o el que sigui, d'acord? Per a la teva informació, que he vist que tenia una trucada teva. Si vols que parli amb tu també, em deixes i un missatge i et truco després". La resposta de Koldo va ser immediata: "Mil gràcies" acompanyat d'una sèrie d'emoticones de pregàries. 

Conflicte d'interessos

El contingut dels missatges deixen entreveure que no era el primer cop que Rubiales i Koldo creuaven missatges, i fins i tot, apunten a una relació estreta. Les portes de la Real Federación Española de Futbol (RFEF) estaven obertes, però no només per a la promoció del Zamora, sinó també per fer algun negoci amb la selecció espanyola. És habitual que els partits de la Sub-21 es facin en camps més petits, és a dir, de segona divisió. En aquest cas, el camp del Zamora pot albergar 7.800 espectadors, un camp que gairebé mai s'omple. Casualment, va ser l'escenari d'un partit entre Espanya i Armènia. 

Els missatges entre Koldo García i Luis Rubiales anaven destinats a afavorir Víctor de Aldama per impulsar el Zamora a través dels despatxos de la RFEF. Per a Rubiales també era una bona oportunitat per ampliar les seves relacions polítiques, en aquell moment Koldo era la mà dreta d'Ábalos —home de confiança de Pedro Sánchez—. Precisament, en aquell moment, Rubiales ja creuava missatges amb Sánchez per la intenció d'impulsar la candidatura d'Espanya a organitzar el Mundial de 2030. Segons els missatges analitzats, només 11 mesos després que Koldo piqués a la porta de Rubiales, l'expresident de la RFEF va trucar al president del govern espanyol perquè l'ajudés amb el seu procés a la reelecció.

Malgrat la intervenció de Koldo García, la plaça del Reus no va ser pel Zamora, però no es va tallar la seva relació amb Rubiales. Segons revelen els missatges, el 2 de desembre del mateix any, Rubiales li va enviar un missatge que acredita que el vincle es va allargar en el temps: "Koldo, truca'm, que enlairo de seguida. Si no, us truco jo a les 22:30. Espero que també estigueu junts a aquesta hora, si no, podem fer una trucada a tres. Una abraçada!".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!