La plaça de l'Ajuntament de Ripoll acollirà la tarda d'aquest dissabte una concentració de condemna al terrorisme i en favor de la pau sota el lema "Ripoll per la pau, un pas endavant". Organitzada per diverses entitats en col·laboració amb el consistori, s'ha convocat a les 18 hores, a la mateixa hora que la manifestació de Barcelona, per mostrar el rebuig als atemptats terroristes de la capital catalana i Cambrils, que van deixar 15 víctimes mortals i més d'un centenar de ferits.

Les entitats han convocat la ciutadania per reivindicar que els actes terroristes "no aconseguiran dividir un poble que ha conviscut de forma respectable durant anys", després que la localitat s'hagi convertit en un dels punts clau de la investigació.

La concentració a Ripoll coincidirà amb la manifestació de la plaça de Catalunya de Barcelona, que estarà encapçalada pels cossos de seguretat i emergències i que comptarà també amb la presència de representants del Govern, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, membres del Govern espanyol, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i representants dels partits de l'oposició, entre altres.

Èxit de participació a Cambrils

Ahir, la concentració a Cambrils —l'altre objectiu gihadista a part de Barcelona— va treure al carrer més de 16.000 persones per homenatjar les víctimes dels atemptats i com a mostra de rebuig al terrorisme. Una riuada de persones va convertir el passeig de les Palmeres en un clamor per la pau i la llibertat. La marxa va acabar davant del Club Nàutic, just en el punt on divendres passat a la matinada es va produir l'atemptat.