A menys de dotze hores d’una de les vagues més importants dels taxistes barcelonins dels últims anys, una notícia ha disparat la tensió entre el sector i l’Ajuntament. Els taxistes no seran rebuts per l’alcaldessa Ada Colau aquest dijous al matí, dia en què aturaran el seu servei durant 12 hores, de 8 del matí a 8 del vespre.

Els sindicats esperaven que la trobada amb l'alcaldessa fos l’última parada de la manifestació que han convocat i que es preveu que reuneixi més de 6.000 taxistes. Al final, però, no podrà ser.

Segons ha explicat a El Nacional el portaveu del sindicat Élite, Tito Álvarez, el departament d’Alcaldia els ha comunicat aquest vespre que la reunió de dijous serà amb Mercedes Vidal, la regidora de Mobilitat. Aquesta informació ha caldejat encara més els ànims del sector, que denuncia un intrusisme i una competència deslleial cada vegada més potents a la ciutat.

La manifestació començarà a les 10 del matí a Arc de Triomf i està previst que s'adreci cap a les portes del Parlament. Allà, els representants sindicals es reuniran amb els grups polítics i, a continuació, aniran fins a la plaça Sant Jaume, on possiblement es visquin els moments de més tensió.

"Ens desentenem del que pugui passar

“Si demà no hi ha l’alcaldessa ens desentenem del que pugui passar” alerta el portaveu, que afegeix que “el que passi serà responsabilitat de Colau”. Aquest dimecres al vespre també s’ha informat que la reunió haurà de ser amb Vidal als afiliats al sindicat, que no han rebut bé la notícia i es mostren "indignats i decepcionats".

Els taxistes veuen aquest fet com “una falta de respecte” que farà "més gran la crispació", ja que han mantingut contactes reiteradament amb la regidora i aquesta vegada esperaven poder explicar el seu malestar a l’alcaldessa en persona.

L'Ajuntament no concreta

Des de l’Ajuntament, no es confirma amb qui serà la reunió tot i que han assegurat que en casos semblants -concentracions a les portes del consistori- qui rep als manifestants és la persona al capdavant de la regidoria que té competències en aquell àmbit en concret.

D’altra banda, han volgut insistir que des de la institució donen suport al sector del taxi i comparteixen les seves reivindicacions. Parlen especialment de la indignació pel que fa l'intrusisme i el rebuig a aplicacions mòbils que el fomenten, com per exemple Uber.