El sistema d'emergències mèdiques (SEM) ha atès 17 persones en relació amb l'episodi de pluja, de les quals sis han estat traslladades a l'hospital, cinc en estat greu i l'altra ferida lleu. Les altres sis han estat donades d'alta in situ. Aquest és el balanç que ha fet el SEM entre les 21 hores de diumenge i les 8 d'aquest matí. La intensa pluja han provocat quen pugessin els cabals de diversos rius, i han arribat al llindar de perill al Ter i al Congost. A més, els cabals són d'alerta al Fluvià, al Llobregat, al Sió i al Corb. Hi ha hagut inundacions puntuals a Ribes de Freser, Sant Quirze de Besora, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. Ara mateix hi ha risc de desbordament dels rius Foix, Fluvià, Tordera i Cardener, a més de les rieres del Tarragonès i el Baix Penedès.

S'han evacuat preventivament nou naus del polígon industrial Burés i quatre habitatges pel desbordament del canal del Burés a Castellbell i el Vilar.

Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat i Ventcat, perquè tot i que la pluja ja ha començat a minvar, els cabals encara són molt elevats. A més, es mantenen valors elevats de ratxes de vent i fort onatge. 

El telèfon d'emergències 112 ha atès 1.658 trucades per 1.196 incidents fins a les 13 hores. La majoria de trucades han estat per inundacions de baixos, incidències al clavegueram i amb vehicles. Un total de 219 s'han rebut des del Tarragonès, 117 des del Vallès Occidental i 133 des del Vallès Oriental. Per municipis, s'han fet 128 avisos des de Tarragona i 172 des de Barcelona. 

Els bombers han atès un total de 840 avisos. 445 trucades corresponen a la matinada passada: 184 de la regió metropolitana nord i 98 de la metropolitana sud. La gran majoria de serveis han estat per retirar branques i arbres caiguts a causa del vent. També s'han fet neteges de calçades en vies on hi havia acumulació de pedres i fang, i s'han atès inundacions de baixos. Els bombers també han fet revisió de cabals de rius i rieres en zones on l'aigua ha sobreeixit, com ara a Agramunt, Sant Guim de Freixenet, les Oluges, Camprodon, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses. 

A Malgrat de Mar el vent ha fet caure la teulada d'una benzinera situada a la N-II. Les plaques del sostre han malmès els cinc sortidors de benzina i la instal·lació ha quedat precintada. A Fogars de la Selva un tren ha topat amb un arbre caigut a la via i també ha quedat malmesa la catenària, però no consta cap persona ferida.

Talls en set carreteres

A les 9 del matí hi havia 12 trams de carreteres afectats per inundacions o esllavissades a Barcelona i Girona, entre els quals hi ha 7 talls: l'N-260 a Ribes de Freser, la C-35 a Massanes, la C-38 a Camprodon, la GI-544 i la GIV-5441 a Espinelves, la GI-552 a Arbúcies i la B-432 a Oristà.

A més, es dona pas alternatiu a l'N-260 a Sant Joan de les Abadesses per esllavissades i a l'N-240 a Lleida per inundacions. També hi ha esllavissades a la GI-401 a Campdevànol i es dona pas alternatiu a la GI-541 a Sant Hilari Sacalm per obstacles a la via. Hi ha un carril tallat a la BV-5122 a Fogars de la Selva pel mateix motiu.

Aquest matí s'ha arribat a la xifra de 14.000 abonats sense llum per incidències causades per la pluja, 3.500 a Manresa. En aquests moments queden 9.100 abonats sense subministrament elèctric, 932 a Sant Quirze de Besora.