El servei de l'R3 entre Parets i les Franqueses s'ha restablert després de més de 12 hores, segons ha informat Rodalies en una piulada. Concretament, la circulació de trens ha quedat restablerta a les 19.00 hores i la seva normalització serà "progressiva". Fonts coneixedores ja havien informat a Europa Press que la interrupció duraria "gairebé tot el dia", mentre que Adif ha informat a les 6.25 hores que personal seu "treballa per al restabliment del trànsit ferroviari". "Incidència solucionada. Els trens recuperen gradualment les seves freqüències de pas habituals", ha dit la companyia poc després de les 19.00 hores.

Els trens de l'R3 no han circulat aquest dilluns pel robatori de 400 metres de cable de coure de la catenària, cosa que ha provocat una manca de tensió a les instal·lacions. La suspensió de la circulació ha afectat els combois de la línia de Rodalies que cobreix el trajecte entre l'Hospitalet i Puigcerdà, de manera que Renfe ha hagut de reprogramar el servei: entre Puigcerdà i les Franqueses s'ha mantingut el servei amb tren, entre les Franqueses i Parets s'ha establert un servei alternatiu per carretera i el trajecte entre Parets i l'Hospitalet s'ha continuat realitzant amb tren.

Renfe ha informat de la incidència a través dels seus canals de comunicació i atenció al client, però molts usuaris de les xarxes socials s'han queixat dels serveis alternatius. El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha demanat "disculpes" per l'alteració del servei i ha destacat que ha sigut per causes alienes.

D'altra banda, aquest dilluns també ha quedat interrompuda la circulació entre el Prat de Llobregat i l'estació de l'Aeroport de Barcelona per l'avaria d'un tren, que ha afectat la línia R2 de Rodalies. Els viatgers de l'estació de l'Aeroport han sigut encaminats a l'estació de l'L9 del metro.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!