Espanya ha registrat 52 morts per coronavirus en els últims set dies i 143 nous contagis en les últimes 24 hores, segons les xifres fetes públiques pel ministeri de Sanitat. La gran majoria de les defuncions han estat a Madrid (25) i Castella i Lleó (13). És un augment important de les morts en aquestes dues comunitats, que han multiplicat per més de 3 el total de morts setmanals que tenien segons les dades d'ahir.

La xifra total de morts continua congelada des de fa ja onze dies, quan era de 27.136. El ministeri va deixar de fer públic aquest recompte a l'espera de revisió després de detectar-hi errors. El director del Centre d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha assegurat avui que aquesta xifra podria superar ja els 28.000 i ha avançat que aquest divendres se'n donaran més detalls.

Pel que fa els contagis, se n'han registrat 143 de nous, una xifra molt similar a la d'ahir (141). Això dibuixa una tendència a l'alça, després d'haver-se registrat diversos dies per sota dels 100 contagis a principis de setmana. No obstant, també cal tenir en compte l'"efecte cap de setmana" que fa que els primers dies de cada setmana hi hagi menys casos per retard en les notificacions i que aquests augmentin a mesura que avancen els dies.

Simón també ha donat les xifres sobre els casos sospitosos detectats en l'última setmana a tot l'Estat i l'ha xifrat en 52.830 casos, dels quals al 91% se li ha practicat una prova diagnòstica. A més també ha xifrat les PCR realitzades en els últims 7 dies en més de 238.000.

Pel que fa les dades de malalts de coronavirus ingressats en centre hospitalaris, Simón ha anunciat que en aquests moments són 1.994 persones de les quals 312 estan ingressades a la UCI, xifra que ha anat baixant en les últimes setmanes.

Segons el ministeri, Catalunya ha registrat 3 morts en els últims set dies i 16 casos nous des d'ahir, confirmats per proves PCR.