Una desena d'entitats, entre elles Aturem Hard Rock, Revolta Pagesa, Unió de Pagesos, Salvem Mont-roig, XarxaSud, Stop Creuers i l'Esquerra independentista del Camp contraris al macrocasino Hard Rock i la fàbrica de bateries elèctriques de Lotte han abandonat el tall de l'AP-7 a Cambrils després de gairebé 24 hores de tall de la via en ambdós sentits i s'ha reobert el pas de vehicles. De moment, però, només està restablert el trànsit en sentit sud cap a les 8:30 hores, mentre en sentit nord encara es manté tallada mentre es neteja la zona del tall. Els manifestants han passat d'ocupar els dos sentits a tallar només la via en sentit nord cap a les 8.30 hores. Això ha permès que el dispositiu de Mossos pogués començar a preparar la via, que s'ha pogut reobrir tot seguit en sentit sud. 

La protesta de les entitats va començar aquest diumenge al voltant de les 10:00 hores i va deixar importants afectacions durant tota la jornada de diumenge. Una vintena de persones han passat la nit a l'autopista dormint en tendes de campanya.

Malgrat que s'ha aixecat la protesta en aquest punt, per aquest dilluns es preveuen noves concentracions. Hi ha convocada una protesta a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, on el ple municipal té previst aprovar un pla que permetrà la venda dels terrenys on s'ha d'instal·lar l'empresa Lotte, que s'encarrega de fabricar bateries elèctriques de cotxe. En paral·lel, aquest dimarts es té la intenció de bloquejar els accessos a un centre logístic de Sant Sadurní d'Anoia. 

Nova protesta de la pagesia 

Manifestants i pagesos van decidir ahir al vespre mantenir el tall a l'AP-7 a Cambrils fins aquest dilluns a les nou del matí. L'organització va optar per concentrar un grup de mínims a l'autopista per passar-hi la nit i fa una crida a tornar-se a mobilitzar aquest dilluns, en aquesta ocasió, davant l'Ajuntament de Mont-roig del Camp. La jornada de protesta d'aquest diumenge va reunir més d'un centenar de persones al llarg del dia, per mostrar el seu rebuig contra macroprojectes al territori com Hard Rock o la fàbrica de bateries de Lotte.

Tot i els episodis breus de pluja que es van registrar la tarda de diumenge, l'organització va celebrar una taula rodona amb quatre blocs entorn de la gestió de l'aigua, l'energia, el model agroalimentari i el model econòmic del Camp de Tarragona. En aquest context, el professor associat al departament de geografia de la Universitat Rovira i Virgili, Sergi Saladié, va apuntar a la manca de plans territorials dels espais agraris com una de les causes que faciliten la implantació de macroprojectes a la zona. Alhora, va criticar les promeses sobre la creació de llocs de feina que defensen les empreses impulsores d'aquests projectes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!