Més solucions per intentar pal·liar les conseqüències de l'incendi en un quadre de senyals a l'estació de l'R2 sud a Gavà ara fa gairebé dues setmanes. Així doncs, a partir d'aquest dilluns Renfe i Adif han millorat l'oferta de trens de la línia R2 sud entre Vilanova i Barcelona i viceversa amb una oferta de quatre trens per hora i sentit en les franges horàries amb més volum de passatgers. Des de dissabte l'R2 sud circula amb nous horaris, així com des de dimecres també en els serveis regionals del corredor sud. 

Bus llançadora entre Sitges i Barcelona 

A partir d'aquest dilluns i durant els dies feiners, Renfe establirà un nou servei complementari de bus llançadora entre Sitges i Barcelona, entre les 6:00 i les 8:30 hores, i en el sentit contrari de 17:00 a 19:00 hores. Aquesta nova incorporació se suma al servei complementari que Renfe ha establert per carretera per als dies feiners durant les hores punta del dia a Gavà, Castelldefels i Sant Vicenç de Calders amb Barcelona. En total, segons ha informat Adif i Renfe els serveis complementaris de busos oferiran al voltant de 40.000 places setmanals. Per utilitzar aquests serveis, els viatgers no hauran de pagar un cost addicional perquè els títols de transport de Rodalies són vàlids.

A més, per tal de mantenir la freqüència a l'R2 nord, els trens de l'R11 (Portbou-Girona-Barcelona) oferiran el servei habitual, i faran parades a les estacions que es troben entre Granollers Centre i Barcelona. Pel que fa als tres trens Intercity per sentit que circulen al tram afectat per la incidència, es realitzarà transbordament per carretera entre L’Hospitalet de l’Infant i Barcelona Sants.

Expedient sancionador a Renfe

L'Agència Catalana del Consum ha obert un expedient sancionador contra Renfe per la gestió de l'avaria de l'R2 Sud. En concret, Consum imputa a Renfe una infracció per pràctiques comercials deslleials i per incompliment de les obligacions d'atenció als consumidors. L'organisme ha detectat manca d'informació als usuaris afectats —deficiències d'informació en relació amb les alteracions del servei, els horaris i els transports alternatius o els punts d'atenció al client tancats, entre altres—. Es tracta d'infraccions tipificades com a "molt greus" que poden comportar multes d'entre 100.001 i 1 milió d'euros. Fa només uns dies Consum va posar inspectors a diverses estacions per vigilar que Renfe informés correctament de les incidències.

En un comunicat, l'organisme ha explicat que "l'alteració social greu" provocada pels fets i la "posició prevalent" de Renfe com a operador dominant en el sector s'han considerat fets agreujants. Un cop notificat l'acord d'inici del procediment sancionador a Renfe, s'obre un termini perquè la companyia pugui presentar al·legacions, abans de la resolució de l'expedient.