Renfe ha cancel·lat la circulació de 707 trens aquest dimecres, 31 de juliol, davant les aturades parcials que CGT ha convocat a la companyia ferroviària per a aquesta jornada, que coincideix amb un dels dies clau de mobilitat de viatgers en ocasió de les vacances d'estiu.

Es tracta del primer dels quatre dies d'aturades parcials a què CGT crida als treballadors de Renfe, que seran de quatre hores i tindran lloc entre les 12.00 i les 16.00 hores i entre les 20.00 i les 24.00 hores.

Del total de trens cancel·lats per a aquest dimecres, 230 són de l'AVE i Llarga Distància, i els 477 restants, de Mitja Distància (regionals), segons es desprèn de la resolució de serveis mínims que el Ministeri de Foment ha fixat davant la convocatòria.

Aquesta carta de serveis essencials garanteix així la circulació de 829 trens de l'AVE i Llarga Distància, el 78% del total, i 899 de circulacions de Mitja Distància, el 65%.

En el cas del servei de Rodalies que Renfe presta en una dotzena de ciutats, entre elles Madrid i Barcelona, els serveis mínims cobreixen la meitat del servei, el 50%, percentatge que s'eleva fins al 75% en el cas de coincidir amb franges d''hora punta'. Respecte als trens de Mercaderies, tenen la circulació garantida el 34% dels habituals.

Foment fixa aquests serveis mínims tant per a la convocatòria d'aquest dimecres, com per a les altres tres programades pel sindicat, minoritari en el comitè d'empresa de Renfe, fixades per als dies 14 i 30 d'agost i l'1 de setembre.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat