La xarxa de vigilància volcànica de seguiment 24 hores de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha localitzat durant aquesta nit un total de nou sismes arran de l'erupció de volcà Cumbre Vieja, tres d'ells de magnituds superiors a 3 graus. La magnitud màxima registrada va ser de 3,5 graus, corresponent al terratrèmol localitzat a nord-est del municipi de Fuencaliente a les 04.16 hores.

La majoria dels terratrèmols es van localitzar entre 11-14 km de profunditat a la zona on va començar l'eixam l'1 de setembre. Durant la jornada d'ahir també es van localitzar una gran quantitat de sismes, gairebé mig centenar. El  més gran, de 3,6 graus, es va poder sentir a diversos municipis: Los Llanos, El Paso, Breña Alta, Tazacorte, Villa de Mazo, Tijarafe, Breña Baja i Santa Cruz de La Palma.

Aquesta sismicitat es continua localitzat a una profunditat d'entre 10 i 15 quilòmetres, tot i que s'han arribat a registrar terratrèmols situats a profunditats superiors als 20 quilòmetres. El tremolor volcànic manté el seu nivell estable, semblant al de dies anteriors.

21 terratrèmols 

En les últimes 24 hores s'han registrat fins a 21 terratrèmols, dos dels quals els van arribar a sentir la població. Al mateix temps es poden produir sismes sentits, que poden ocasionar petits esfondraments a zones amb pendent. En determinades estacions sísmiques properes al delta format per la lava es registra un tremor d'alta freqüència. 

Lluny del centre eruptiu, les deformacions mostren una lleugera tendència descendent el component vertical. En canvi, les estacions més properes recullen mostres possiblement relacionades amb la dinàmica eruptiva.

Mentrestant, l'activitat del volcà segueix sent intensa i la seva columna eruptiva s'eleva 4,5 quilòmetres. Ahir, es va localitzar un nou focus d'emissió de cendra i gasos a la part superior del Cumbre Vieja. La morfologia del con canvia pels processos de creixement i reconfiguració, sense descartar el sorgiment de noves boques. 

S'eleven els càlculs 

Pel que fa a la colada que ha arribat al mar, la lava segueix el mateix camí i no es detecten canvis en la seva extensió. Amb tot, però, la llengua al mar continua creixent i ocupa 27,5 hectàrees. La colada que es va registrar divendres encara no hi ha desembocat, de moment, i ja ha tingut un contacte lateral amb les colades anteriors. 

Per altra banda, la millora de la qualitat de l'aire ha permès aixecar el confinament d'unes 3.500 persones pertanyents a nuclis de població de Tazacorte, El Paso i Los Llanos de Aridane. En total, el satèl·lit Copernicus ha estimat 1.074 construccions afectades per l'erupció del volcà, 946 d'aquestes destrossades i 128 danyades.