El papa Benet XVI ha sortit del seu retir i ha viatjat fins Alemanya per estar al costat del seu germà Georg Ratzinger, que als seus 96 anys està molt deteriorat de salut. Primer ho va confirmar el president de la conferència de bisbes catòlics alemanys, Georg Bätzing, i avui ha estat el president de Baviera, Markus Söder, qui ha publicat la imatge del Papa des de l'aeroport de Múnich: "Un moment commovedor. La reunió ha estat un plaer, estem orgullosos del nostre Papa bavarès".

Als seus 93 anys, l'arribada de Benet XVI a Alemanya ha aixecat gran expectació. Retirat de la vida pública des de l'any 2013, quan va pronunciar el seu darrer discurs des del Vaticà com a cap de l'església, les seves darreres declaracions han estat escrites a través de publicacions i llibres. Com la seva biografia autoritzada 'Benet XVI, una vida', de Peeter Sewald, no exempta de polèmica per les seves declaracions sobre el matrimoni homosexual i l'avortament que va titllar de "credo anticrist". 

Relació entre germans

Un confident dels dos germans va confirmar al diari BILD que "va venir per acomiadar-se." A causa dels problemes de salut de Georg Ratzinger, la visita a Roma ja no era possible. La comunicació telefònica també s’havia tornat cada cop més difícil. I des de la diòcesi de Regensburg pensen que aquesta és "l'última vegada que es veuran en aquest món" i forma part d'una decisió espontània. Benet XVI no ha donat cap visita pública i ha estat acompanyat en tot moment del seu secretari i un metge.