L'estiu arriba a Barcelona aquest cap de setmana. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) s'esperen temperatures que superaran els 20 graus. Aquest divendres, 12 d'abril, el cel estarà totalment clar i les temperatures aniran en ascens durant tota la jornada, fins a arribar a temperatures màximes d'entre els 25 i els 30 °C als migdies. A primera hora d'aquest divendres, les mínimes han anat d'entre els 6 als 12 graus, però de cara a la tarda les temperatures pujaran per sobre d'aquest dijous, on es van registrar temperatures màximes de 27 °C a Vinebre i 25 °C a Cardona. Les temperatures màximes es mouran entre els 22 i els 28 °C. El vent serà fluix variable, amb predomini del component sud en el litoral a la tarda.  

☀️🔥 Arriba la calor d'estiu en ple mes d'abril: quan plourà i refrescarà a Catalunya?

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) també ha alertat de la situació climatològica d'aquest cap de setmana i ha explicat que les temperatures podrien superar els 30 graus en algunes zones de Catalunya. El vent serà suau i no hi haurà alteracions quant a l'onatge.

Cap de setmana de ple estiu

El cap de setmana en general serà calorós amb temperatures per sobre del que seria normal per a aquesta època, ideal per fer activitats a l'aire lliure i gaudir del sol i l'ambient càlid. Segons les previsions, a les comarques de Lleida, l'interior de Catalunya i les Terres de l'Ebre, es podria arribar als 34 graus. Els termòmetres tocaran sostre el dissabte i el diumenge. Es calcula que en molts indrets de Catalunya les temperatures se situaran 10 graus per sobre dels valors habituals als mitjans d'abril. Durant la jornada de dissabte, pràcticament tota Catalunya fregarà els 30 graus. La costa i els Pirineus registraran valors inferiors, però que poden arribar als 25 graus. De cara a diumenge, les temperatures encara poden pujar més, fins i tot a arribar als 34 °C a les comarques de Lleida i de l'interior de Girona. 

La setmana vinent, pluja

Malgrat el cap de setmana d'estiu, s'espera que l'escenari canviï completament la setmana vinent, quan arribaran petites brises que vindran acompanyades de ruixats, que deixaran un temps inestable. Unes precipitacions que s'espera que donin una petita treva a la situació meteorològica conseqüència de la sequera que pateix Catalunya. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic