Era de preveure. Com tots els recursos que s'estan presentant per aturar les querelles contra el Govern de la Generalitat i la Mesa del Parlament, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat el recurs de súplica que havien presentat els advocats del president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Clara Ponsatí, Joaquim Forn, Lluís Puig, Santi Vila, Dolors Bassa, Raül Romeva, Meritxell Serret, Antoni Comín i Carles Mundó, on argumenten que convocar un referèndum no és il·legal.

El Govern al·legava que s'ha fet un ús esbiaixat del dret penal. Mantenien que convocar un referèndum no és delicte. Els fets denunciats no compleixen els elements típics dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació, i que s´ha produït un canvi dels criteris jurisprudencials contrari als articles 6 i 7 del Conveni Europeu de drets humans. 

El president del TSJC, Jesús María Barrientos, que signa la interlocutòria, rebutja el recurs i argumenta que els investigats "haurien utilitzat arbitràriament les potestats que tenen com a membres del Govern de Catalunya" i es remet constantment als criteris pels quals es van regir a l'hora d'admetre a tràmit la querella que va presentar la Fiscalia General de l'Estat.

El cas, per tant, tira endavant i comença ara la fase d'instrucció en què la jutgessa Mercedes Armas haurà de citar a declarar en qualsevol moment el president de la Generalitat i els seus consellers.

Llegeix aquí la interlocutòria