Segona revetlla de Sant Joan amb la Covid-19, tot i que enguany la pandèmia està sota control. Hi ha, però, tot un seguit de restriccions pel coronavirus que encara són vigents la revetlla de Sant Joan del 2021. Fem un repàs de què es pot fer i què no es pot fer aquesta revetlla.

Discoteques i bars musicals oberts

  • Les discoteques i els bars musicals poden, des del dilluns 21 de juny, obrir fins a les 3.30 hores.
  • L’aforament serà del 100% en espais oberts i del 50% als interiors. Les discoteques que tinguin una capacitat de més de 500 persones hauran de fer una venda anticipada on quedaran les dades dels usuaris d'aquest espai. Les que tinguin una capacitat menor de 500 podran triar si fer-ho per aquest sistema o de manera manual, per tal de tenir un registre per poder seguir la traçabilitat. Les dades s'hauran de guardar durant un mes.
  • La distància de seguretat que s'haurà de mantenir continua sent d'1,5 metres.
  • Les consumicions es faran asseguts en cadires o per taules. A l'interior no podrà haver-hi més de sis persones per taula, a l'exterior deu persones.
  • La mascareta serà obligatòria a l’hora de ballar.

barra discoteca Jamboree Covid 21 de junio ACNDiscoteques i locals d'oci nocturn ja poden obrir des del 21 de juny amb restriccions / ACN

Restaurants i bars

Reunions socials

Es recomana que les reunions i trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com privat no superin el nombre màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents. Fins a aquest dilluns estaven prohibides les reunions de més de 10 persones que no fossin convivents.

Mascareta obligatòria

L’ús de la mascareta és obligatori durant aquesta revetlla. No serà fins dissabte 26 que la mascareta deixarà de ser obligatòria en els espais oberts sempre que no hi hagi aglomeracions.

El ball, present a la revetlla

El ball estarà permès durant la revetlla de Sant Joan, i continuarà autoritzat per a les festes majors. Això sí, s’han de fer en espais oberts com envelats i sempre amb la mascareta posada.

playas Barcelona Sant Joan 2019 ACNLes platges de Barcelona estaran obertes per la revetlla, i a les sis de la matinada hauran d'estar buides per poder-les netejar / ACN

Es podrà anar a la platja?

Les platges de Barcelona estaran obertes durant la nit de Sant Joan i tindran un dispositiu de control de la Guàrdia Urbana. L’accés estarà controlat i no es podrà anar a la sorra ni amb altaveus ni amb begudes alcohòliques.

Les platges de Badalona i Sant Adrià també estaran obertes, mentre que les de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, el Prat, Gavà i Viladecans estaran tancades.

Com em podré moure?

  • El metro de Barcelona i el TRAM oferiran servei tota la nit per la revetlla de Sant Joan del 2021. La línia L4, d’accés a les platges, reforçarà el servei amb més freqüència de pas.
  • Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) circularan fins a les 2.00 hores.
  • Rodalies augmentarà el nombre de places disponibles en les línies on es preveu més demanda.

 

Imatge principal, foguera que va cremar a la ciutat de Barcelona la nit de la revella de Sant Joan del 2019 / Europa Press