Albert Batlle, segon tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, ha anunciat en roda de premsa que la ciutat de Barcelona obrirà les seves platges per la revetlla de Sant Joan, malgrat les indicacions de Protecció Civil. L’obertura d’aquests espais anirà acompanyat de moltes restriccions i vigilància. Batlle ha assegurat que aquesta mesura no és una confrontació amb el Procicat, ja que considera que aquest va fer una recomanació i no una prohibició.  

La mesura pretén evitar les aglomeracions durant la nit de Sant Joan. Des de l’Ajuntament de Barcelona consideren que contra més espais oberts ofereixi la ciutat menys concentració de persones hi haurà. Batlle ha considerat que “no és viable el tancament total de les platges” i considera que tancar-les suposaria posar més pressió en altres espais del municipi. Ja fa dies que l'Ajuntament controla els accessos a les platges, però amb volums més baixos dels que s'esperen a la nit de la revetlla. 

L’accés a les platges estarà limitat i no es podrà entrar amb tendes de campanya, ni equips de música ni alcohol. Batlle ha justificat aquestes mesures dient que “encara estem en mig d’una pandèmia”. Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha assegurat que volen “una festa de Sant Joan a tota la ciutat, pacífica i família”. 

 

Una voluntat metropolitana  

Aquest matí l’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit amb representants de Badalona, Sant Adrià del Besòs, El Prat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. Batlle ha assegurat a la roda de premsa que tots aquests municipis comparteixen la proposta d’obrir les platges de les seves localitats durant la revetlla de Sant Joan.  

Entre els alcaldes metropolitans que s'han mostrat més interessat per la reobertura hi ha Xavier Garcia Albiol, qui fa dies va pressionar a Ada Colau perquè convoqués una reunió amb batlles de les localitats de l'àrea metropolitana. 

Les recomanacions del Procicat 

Des del Procicat aposta per una estratègia diferent de la dels ajuntaments metropolitans. La Generalitat recomana que les platges romanguin tancades durant la festa i, en el cas que no es pogués per falta de personal, que siguin supervisades per evitar aglomeracions. El subdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, considera que s'ha d'anar amb compte per tal de no fer "passos enrere" en la pandèmia.

 

Imatge principal: Un vehicle de la Guàrdia Urbana demana als banyistes que abandonin la platja de Nova Icària / ACN