Aquest dilluns, els territoris més avançats, Alt Pirineu i Aran, Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona passaran a la fase 3 de la desescalada. A partir de la fase 3, la gestió del desconfinament es trasllada als governs autonòmics, malgrat que la mobilitat seguirà en mans del govern espanyol.

Amb la fase 3, les zones comunes dels centres comercials ja es podran obrir, amb un aforament limitat del 50%. A més, també es reobriran les discoteques amb un terç de l'aforament sense permetre el ball.

 

Els cinemes, teatres i auditoris passaran a tenir un aforament del 50%, mentre que a la fase 2 era d'un terç. Les sales de concerts podran omplir-se un 33%.

Les obertures de les zones comunes dels hotels, fins a la fase 2 limitades al 33%, passaran a permetre d'un 50% d'ocupació a la fase 3.

Els restaurants, igual que a la fase 2, podran tenir comensals al seu interior, sempre que no se superi l'aforament del 50%. A les terrasses ja hi podrà haver un 75% d'ocupació.

El retorn a l'oficina

Les reunions ja podran ser de fins a 20 persones, tot i que s'hauran de mantenir les mesures d'higiene i distància social. Molts treballadors tornaran en aquesta fase a les seves respectives oficines.

Les empreses, però, hauran d'establir uns protocols i incloure recomanacions sobre els equips de treball i eines necessàries. 

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram