Diversos viatgers de nacionalitat espanyola i procedents de Barcelona han estat posats en quarantena després d'haver donat positiu en el test de coronavirus realitzat a l'aeroport de Fiumicino, a Roma, com exigeixen les normatives italianes per a tots els que procedeixin d'Espanya, Grècia, Malta i Croàcia, van informar fonts sanitàries de la regió del Laci. A la primera jornada de proves als aeroports romans es van registrar cinc casos positius de coronavirus entre els arribats d'aquests quatre països.

En detall, van donar positiu un nen de sis anys que viatjava amb la seva família procedent de Barcelona. Tot i que no tenia símptomes i la resta de família va donar negatiu en el test, van ser posats tots en quarantena. Així mateix, es va registrar un altre positiu en un jove, també procedent de Barcelona, que es dirigia a la regió de la Toscana i que tampoc manifestava símptomes. Els altres casos van ser de persones que arribaven de Grècia i de Malta.

Itàlia ha registrat avui 320 casos de coronavirus en descens respecte als 479 d'aquest diumenge i quatre morts, tot i que la baixada dels contagis respecte als dies passats també es deu al fet que s'han realitzat molts menys tests, 30.666 proves en les últimes hores. Des que es va detectar el primer cas de coronavirus autòcton el 21 de febrer, s'han registrat 254.235 casos positius i 35.400 morts.

Davant l'augment dels anomenats casos d'importació, Itàlia va decidir obligar que se sotmetin a una prova de coronavirus els que entrin al país des de Grècia, Croàcia, Malta i Espanya. Però a més es va decidir tancar les discoteques i locals nocturns i s'ha obligat a portar mascareta també a l'aire lliure des de les 18.00 fins a les 6.00 hores.

Des d'ahir, els turistes i residents que tornin d'aquests quatre països s'han de sotmetre a aquestes proves als aeroports romans de Fiumicino i Ciampino, on s'han instal·lat cabines per realitzar els tests ràpids, que donen un resultat en poc menys de mitja hora. No obstant això, en regions com la Llombardia, amb capital a Milà, encara no s'ha organitzat la possibilitat de realitzar les anàlisis als aeroports.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat