La revetlla de Sant Joan s'ha saldat amb quatre denúncies per agressions sexuals, tres a Barcelona i una Girona. Ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en la roda de premsa de balanç de la nit del 23 de juny. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets que envolten aquests casos de violència de gènere. 

De les tres denúncies que s'han interposat a Barcelona, una és per una temptativa d'agressió sexual al barri de Sants, una altra per un abús a l'Eixample i la tercera per una agressió sexual d'un home a un altre home en una platja de Ciutat Vella. A Girona, la denúncia és per una agressió sexual comesa per un home a una menor a Palamós.

Miquel Buch ha senyalat que en cap dels casos es tracta d'una denúncia per violació múltiple i ha destacat que, arran del cas de La Manada la societat ha assumit que no es poden normalitzar aquestes situacions. 

24 conductors dupliquen la taxa d'alcoholèmia

Sobre els controls d'alcoholèmia, s'han fet 2.701 proves, 285 han donat positiu i en 24 d'aquestes s'ha duplicat la taxa d'alcoholèmia permesa

La nit de la revetlla s'han detingut 67 persones, però només 10 per motius relacionats estrictament amb la celebració. El conseller s'ha felicitat que malgrat el gran nombre de festes multitudinàries no hi hagi hagut baralles. 

Capítol apart mereix la crema de contenidors: a la ciutat de Barcelona se n'han cremat 80. "Pot ser molt divertit per als qui ho fan, però sobre els contenidors hi ha habitatges i això s'ha de tenir en compte", ha dit el conseller. A la zona del Baix Llobregat s'han cremat 132 contenidors, la mateixa xifra que al Vallès Occidental. 

El telèfon d'emergències de la Generalitat, el 112, ha rebut 4.088 trucades, la majoria, 1.511, al Barcelonès. L'any passat es van rebre 5.206 trucades, el 21% menys que l'any anterior.

Pel que fa als serveis sanitaris, 320 persones han hagut de ser ateses en hospitals i centres d'atenció primària, 163 per cremades lleus, 19 greus,  74 traumatismes o amputacions i 64 lesions oculars. Entre tots els casos atesos, hi havia 97 menors d’11 anys i 51 entre 11 i 17 anys. El nombre de nens més petits d'11 anys que han estat ferits ha augmentat més del 50 per cent respecte de l'any passat. 

288.000 vehicles tornaran a Barcelona durant el dia d'avui

Durant el dia d'avui es preveu que tornin a la ciutat de Barcelona 288.000 vehicles i que la via més problemàtica sigui l'AP-7. "Res d'alcohol, res de distraccions, molta atenció a les vies i paciència perquè som molts i les vies són les que són", ha dit el conseller.

Divendres a la tarda van sortir de Barcelona 505.000 vehicles, el 14% més que l'any anterior.