Ja pots consultar les notes de tall 2022-23 a Catalunya (primera assignació) a través del Portal d'accés a la universitat. Hauràs de seguir un procés similar al que ja vas experimentar amb la publicació de les notes de selectivitat. Endavant, aviat sabràs si podràs estudiar la carrera que t'interessava a la universitat que volies!

❗ Notes de tall 2022-23 a Catalunya en PDF: Totes les notes dels graus universitaris

 

Notes de tall 2022-2023: Primera assignació

El Departament de Recerca i Universitats va confirmar al seu moment que les notes de tall 2022 (primera assignació) publicarien el dimecres 13 de juliol. Tot i això, al final aquest moment es va avançar i les notes de tall de les PAU 2022 ja es poden consultar des del dimarts 12 a la tarda.

📖 Calculadora de la nota de tall 2022

🔝 Aquestes són les notes més altes de la Selectivitat 2022

Recorda que es tracta de la primera assignació i que, més endavant, a una data pendent de confirmar, es revelarà la segona assignació de les notes de tall. Si a la teva primera assignació no vas aconseguir entrar a la teva primera opció, per exemple, existeixen possibilitats que la seva nota de tall baixi a la segona assignació si s'han produït baixes a la llista inicial d'admesos.

Prova d'accés universitat PAU Selectivitat a la UB - Economia i Empresa de Barcelona (Diagonal, 690) / Foto: Sergi Alcàzar
Prova d'accés universitat PAU Selectivitat a la UB - Economia i Empresa de Barcelona (Diagonal, 690) / Foto: Sergi Alcàzar

Com demanar la revisió d'un examen de Selectivitat

Ja pots consultar les notes de la Selectivitat 2022. I, fins al divendres 1 de juliol, podràs demanar que se't faci una revisió d'exàmens en cas que no estiguis d'acord amb les teves qualificacions. Tingues en compte per això que la nota final serà el resultat de fer la mitjana de les notes realitzades pels dos correctors: l'original i el que ha realitzat la segona revisió sota demanda. Els resultats finals dels exàmens de les PAU 2022 i, per tant, ja inamovibles, es publicaran a la setmana següent: el divendres 8 de juliol. I podràs veure l'examen entre l'11 i el 15 de juliol. Com ja hauràs deduït, les notes de tall per accedir a les carreres universitàries no poden aparèixer fins passades aquestes dates, una vegada s'han confirmat absolutament totes les notes que han tret els estudiants que han encarat la Selectivitat d'aquest any.

I com pots confirmar que la correcció inicial que t'han fet és correcta? El Canal Universitats del web de la Generalitat de Catalunya ha anat penjant tant els exàmens de les PAU el 2022 com les correccions finals, amb les seves respostes i solucions oficials, en format PDF, una vegada els esmentats tests s'han anat realitzant. Així que si tens a mà les respostes que vas donar als exercicis i preguntes dels exàmens de Castellà, Català, Història, Física, Matemàtiques i companyia, pots revisar aquestes correccions i calcular, més o menys, si el revisor ha estat just al corregir-te.