Ja s'han publicat les notes de la Selectivitat 2022 a Catalunya, el que significa que l'espera a la fi ha acabat i ja pots consultar com et van anar els exàmens de les PAU que van tenir lloc del 14 al 16 de juny. Com ja va passar amb altres anys, pots saber els teus resultats de la Selectivitat, a través d'aquest enllaç que et portarà a la pàgina web Accesnet o Accés Universitat de la Generalitat de Catalunya. Allà podràs realitzar una consulta ràpida: només has d'introduir DNI, NIE o passaport i la contrasenya que utilitzes habitualment per consultar aquest portal. A què esperes? Descobreix com et va anar la Sele!

Si no ha sortit la nota que esperaves, o bé creus que ha passat una cosa estranya amb la teva correcció, des del dimecres 29 de juny fins al divendres 1 de juliol pots demanar que se't faci una revisió dels exàmens de la Selectivitat 2022. En concret, pots sol·licitar els tràmits perquè et facin una nova correcció, o una verificació de la qualificació, a través del mateix portal Acccesuniversitat. Tingues en compte que pots demanar revisions per a més d'un examen, però no pots demanar alhora els dos tràmits disponibles (correcció i verificació) per a un mateix examen. O una cosa o l'altra, però no les dues. Les notes finals i inqüestionables per a la Selectivitat 2022, ja amb la possible revisió incorporada, es faran públiques just una setmana després: el divendres 8 de juliol de 2022. I podràs veure els teus exàmens revisats entre l'11 i el 15 de juliol.

📖 Calculadora de la nota de tall 2022

❓ Quan surten les notes de tall 2022? Possible data (no confirmada)

🔝 Aquestes són les notes més altes de la Selectivitat 2022

I quan se sabran les notes de tall 2022?

Prova d'accés universitat PAU Selectivitat a la UB - Economia i Empresa de Barcelona (Diagonal, 690) / Foto: Sergi Alcàzar
Prova d'accés universitat PAU Selectivitat a la UB - Economia i Empresa de Barcelona (Diagonal, 690) / Foto: Sergi Alcàzar

Ara que ja saps les teves notes de la Selectivitat 2022, segur que immediatament t'ha arribat una altra inquietud: saber quan es publicaran les notes de tall 2022. Té en compte que, degut precisament que a partir del 29 de juny comencen les segones verificacions, les notes de tall dels diferents graus i universitats no es poden confeccionar fins que no hagin acabat les revisions. És per això que, fa ja unes setmanes, el Departament de Recerca i Universitats va aclarir que les notes de tall no se sabran fins a mitjans del mes de juliol. No es va oferir una data exacta. Calcula entre el 17-19 de juliol, però, per si de cas, no t'aferris massa a aquests dies; pren-los com una orientació.

Des d'El Nacional, una vegada es publiquin les notes de tall, avisarem immediatament perquè sàpigues tan aviat com puguis com serà el teu futur acadèmic i si pots apuntar-te a la carrera universitària que desitjaves. En concret, llançarem el llistat amb les notes de tall de tots els graus i universitats. Si no pots esperar que es publiquin les notes de tall oficials, pots utilitzar la calculadora / simulador d'El Nacional per fer-te una idea aproximada de les teves possibilitats de cursar el que vols. O pots consultar les notes de tall de Catalunya 2021 per fer càbales sobre el que podries estar estudiant a partir de setembre.

Finalment, respecte a la preinscripció universitària per al curs 2022-2023, la convocatòria va del 7 de juny fins a l'1 de juliol. Recorda que els candidats majors de 45 anys havien d'haver superat una prova escrita del 7 al 12 de juny. De nou, tens tota la informació sobre això al portal d'accés a la universitat de la Generalitat de Catalunya.