Usuaris de diferents països han patit aquest dissabte problemes a Twitter, entre els quals destaquen inconvenients com que l'aplicació no carregava contingut nou o que no es podien accedir als perfils d'altres usuaris. Segons el portal DownDetector, a partir de les 19.00 hores s'han començat a notificar incidències a la xarxa social, arribant a un pic de més de 400 avisos de mal funcionament de Twitter a l'Estat espanyol. L'aplicació del mòbil és la que ha experimentat més problemes, una incidència que s'ha solucionat gairebé una hora després, segons han informat els usuaris.

problemes twitter
problemes twitter

Avís a Twitter

Alguns usuaris han comunicat que s'han trobat amb un missatge d'alerta en intentar accedir al contingut de la xarxa social: "Error. Alguna cosa ha sortit malament, però no et preocupis, no és culpa teva. Ho intentarem de nou". Tot i actualitzar l'aplicació o la pàgina, la incidència ha persistit i no es podien veure noves piulades. Més enllà d'aquest avís, la plataforma no ha informat de cap incidència important arreu del món.

Cada vegada són més habituals aquests problemes a Twitter. Fa només tres dies DownDetector també va comunicar incidències en l'ús de l'aplicació, mentre que la setmana passada, coincidint amb l'estrena de la nova versió de pagament de la xarxa social, Twitter Blue, milers d'usuaris es van queixar de problemes a l'hora de fer servir l'aplicació. En aquest cas, el perfil oficial de Twitter va confirmar que havien detectat incidències, encara que no va especificar quina era la causa d'aquesta caiguda del funcionament de la xarxa social. "És possible que alguns usuaris detectin que Twitter no funciona com s'espera. Sentim les molèsties. Som conscients d'això i estem treballant per solucionar-ho", van escriure.

Polèmica amb Twitter

Des de l'arribada de Musk a Twitter, els problemes de l'aplicació van més enllà del seu funcionament. El magnat fundador de Tesla ha escollit una nova forma de regular la xarxa social, impulsant la versió de pagament i augmentant la permissivitat dels usuaris. Davant d'això, la Unió Europea ja va avisar que la companyia havia de destinar "prou recursos humans" per complir amb les noves regles de la UE sobre control de continguts. "Twitter haurà d'implementar polítiques transparents als usuaris, reforçar significativament la moderació de continguts i protegir la llibertat d'expressió, abordar la desinformació amb determinació i limitar la publicitat dirigida. Tot això requereix prou intel·ligència artificial i recursos humans", va alertar el comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton.

Tot i això, la multinacional nord-americana propietat d'Elon Musk s'ha sumat a les retallades que estan patint grans empreses del sector tecnològic arreu del món. En el cas de l'Estat espanyol, Twitter ha acomiadat aquest mes de gener a més del 80% de la seva plantilla, quedant-se amb només cinc treballadors. Els acomiadaments han afectat l'oficina de la xarxa social a Madrid, la qual ha estat tancada.