El seu nom és A1A3 i són dos petits robots que ajuden als escombriaires en la recollida de residus dels carrers de Barcelona. De moment, els robots han passejat per diverses avingudes de Sants, Sarrià i Les Corts. Encara que el projecte està en fase inicial, no es descarta que pugui estendre’s a la resta de la ciutat.

El gerent de Ferrovial Servicios de Barcelona, Xavier Mauri,  ha explicat a El Nacional que l’empresa ha treballat durant tres anys en el projecte i que va presentar-se a la fira Smart City Expo World Congress el passat mes de novembre. L’Ajuntament, entitat amb la que Ferrovial té un contracte per la recollida de residus, va autoritzar-ne la implementació.

“El robot és un assistent de l’operari de neteja i que l’ajudarà en la millora del procés de recollida de brossa. Es va dissenyar un carretó i una pala i segueix l’operari fent de recollidor: això també millora l’autonomia i l’eficiència del recollidor ja que no l’ha d’arrossegar perquè porta un motor elèctric”, ha detallat Mauri.

Mauri ha detallat que inicialment s’han triat zones “amples i còmodes per treballar”, i que progressivament, s’aniran seleccionant zones més estretes i complicades per tal de posar a prova l’A1A3.

L’entitat ha valorat molt positivament la contribució del consistori ja que “sempre està obert a provar coses noves”, alhora que ha destacat que s’està treballant a diari per tal de millorar el servei de neteja.