Ha nascut la primera tortuga babaua del niu custodiat a la platja de Sant Simó de Mataró aquest dilluns, segons ha informat l'ajuntament del municipi al seu compte de Twitter.

Després que una tortuga babaua nidifiqués a la citada platja, el passat 22 de juny la Generalitat i l'Ajuntament de Mataró van activar un protocol de custòdia del niu.

Desenes de persones van participar a les jornades formativa dirigides al personal de voluntaris que custodien el niu de la tortuga Caretta caretta i impartida per personal tècnic del consistori, de la Generalitat i del Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM).

Per participar en la tasca de custòdia, els voluntaris han superat una formació de dues hores en què s'explica el cicle de vida de les tortugues, els casos de nidificacions anteriors a Catalunya i les tasques a dur a terme durant el torn.

A mitjans de juny, va aparèixer a la platja de Mataró una tortuga babaua, espècie en perill d'extinció, que va niar els seus ous, com cada vegada és més comú a les costes catalanes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat