Com cada any, Barcelona s'omple de turisme al voltant d'aquests dies amb motiu de Setmana Santa. Aquest cop, el turisme estarà focalitzat a les zones de neu i la Catalunya central a causa de les condicions meteorològiques, com l'arribada de la nova onada de fred i les nevades.

A més a més, arriba amb unes dates molt avançades, el que és un inconvenient per a destins com la ciutat de Barcelona, que milloren les seves previsions si aquesta festivitat se celebra en dates més avançades de la primavera, quan el temps acostuma a ser més càlid i estable. 

La neu, ocupació turística del 90% en les zones de muntanya

Les nevades d'última hora i l'arribada d'una nova onada de fred que ha permès que totes les pistes d'esquí estiguin obertes i en condicions per esquiar fins la primera setmana d'abril ha provocat un allau de reserves en establiments turístics pròxims a les instal·lacions d'esquí i als punts d'atracció de muntanya, ja sigui cases rurals o càmpings condicionats per afrontar temperatures baixes, segons coincideixen les associacions del sector de diferents demarcacions catalanes.

Esquiadors Boí Taull ACN

Aquest any, la primavera ha arribat amb una nevada generalitzada que ha blanquejat tot el territori i ha fet feliços als empresaris de les pistes d'esquí i als mateixos esquiadors perquè ha permès que totes les instal·lacions es mantinguin obertes i la temporada no es tanqui fins el 8 d'abril, una setmana després de finalitzada la Setmana Santa. Aquest fet meteorològic protagonitzat per la neu ha fet que els destins de muntanya hagi assegurat una molt bona ocupació que supera el 90%.

Turisme rural de la Catalunya Central

El sector turístic de la Catalunya Central es mostra optimista de cara a Setmana Santa i espera assolir ocupacions elevades, sobretot de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua. El turisme rural continua sent l'opció més ben posicionada entre els visitants i els allotjaments tenen unes previsions que van del 80 al 100%.

Casa Rural ACN

Entre els atractius turístics principals hi ha Montserrat, el Mercat del Ram de Vic o l'estació d'esquí del Port del Comte, que gràcies a les darreres nevades podrà allargar la temporada fins el cap de setmana del 7 i 8 d'abril. El perfil majoritari de clients que trien la Catalunya Central per passar la Setmana Santa són famílies de la província de Barcelona que busquen el contacte amb la natura i el món rural.

Hotels de Barcelona

El Gremi d'Hotels de Barcelona presidit per l'empresari Jordi Clos preveu que aquesta Setmana Santa els establiments hotelers de la capital catalana registraran una ocupació del 80%, per sota del 85% que es va registrar en el mateix període de l'any passat. La previsió dels hotelers fa referència a l'ocupació dels dies centrals de la Setmana Santa, entre el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua.

En relació amb el comportament dels preus dels apartaments per a la setmana pròxima, Alcántara afirma que ''no es recuperarà el preu mig, que serà inferior als altres anys'' durant les vacances de Setmana Santa per la tendència baixista que s'arrossega des del 2017 condicionat per esdeveniments com els atemptats terroristes del 17-A o el conflicte polític arran de l'1-O. 

Ocupació hotelera al Maresme i al Garraf

Els establiments hotelers de la costa a l'entorn de Barcelona aquests dies estan atents a la informació meteorològica sobre l'evolució del temps per assegurar una millora de les previsions d'ocupació. Tot i això, les previsions de la comarca del Maresme estan molt per sobre de les expectatives dels empresaris hotelers del Garraf.

Els propietaris dels hotels de tres estrelles del Maresme esperen una ocupació del 86% mentre que els hotels de quatre estrelles treballen amb una previsió del 92%. Molt per sota estan les previsions dels hotelers del Garraf que ''ara per ara'' preveuen una ocupació del 50% en els dies centrals de la Setmana Santa, entre el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua.

Esdeveniments esportius a la Costa Daurada

Per segona temporada consecutiva, la Costa Daurada acollirà més de 20.000 esportistes, la majoria joves i nens, que participaran als campionats Mare Nostrum de futbol -amb una participació de 220 equips-, el "mundialet" de futbol de Cambrils -amb més de 500 equips-, les competicions de bàsquet de Tarragona, un torneig de voleibol de platja o els balls de Salou i Cambrils, entre d'altres. "Amb tot això, l'ocupació és òptima. Són 20.000 esportistes, tots ells acompanyats perquè són nens i venen amb tota la família", ha destacat Farriol.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat