Els nou president de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), el caputxí Eduard Rey, ha arrencat aquest dimecres el seu mandat amb una referència als casos d’abusos que sacsegen l’església catòlica. “Hi ha coses que es van fer malament, hem d’acceptar-ho”, ha dit Fra Eduard. “Ho hem de fer de cor i amb valentia, perquè la covardia també és un pecat”.

Mirant enrere, “massa vegades es va buscar més evitar l’escàndol públic que protegir les persones”. Per això, sobre els casos del passat, “a la nostra generació ens toca purificar”, ha explicat. El nou president de l’URC ha expressat l’esperança que ara, “quan el mal es fa visible, pugui començar una cosa nova: el bé pot entrar amb més força. Es tracta de tornar a escoltar a Jesús, que diu ‘convertiu-vos, el Regne de Déu és a prop”.

Nova junta de la URC

El nou president dels religiosos i les religioses de Catalunya és el provincial dels Caputxins de Catalunya i Balears. Relleva el claretià Màxim Muñoz. La nova junta directiva de la URC queda formada per Rey, la germana Rosa Masferrer de les Religioses de Sant Josep de Girona (vicepresidenta); i com a vocals el pare Eduard Pini, de l’Escola Pia de Catalunya, la germana Mercè Arimany, de les Hospitalàries de la Santa Creu, la germana Maria Rosa Masramon, Dominica de l’Anunciata, el pare Llorenç Puig, jesuïta, i el marista Lluís Serra com a secretari general. Des de la creació de l’URC, el 1980, la seva junta és paritària.

Nascut a Barcelona el 1977, Eduard Rey va entrar als caputxins amb 19 anys i va professar el 1998. Va estudiar teologia a Barcelona, en l’especialitat de moral. Durant dotze anys ha estat mestre de novicis al convent d’Arenys de Mar, vila que el 2017 el va fer Arenyenc de l’Any. El juliol del 2017 els caputxins el van escollir provincial de Catalunya i Balears.

La Unió de Religiosos de Catalunya està formada pels responsables de les 165 congregacions i instituts de vida religiosa presents a Catalunya, que apleguen a més de 6.000 religiosos i religioses.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat