endesa cop25

La presidència xilena de la Cimera del Clima espera que es pugui assolir en les pròximes hores un acord in extremis després de dues setmanes de cimera a Madrid, segons ha assegurat el coordinador xilè Andrés Landerretche. En una roda de premsa, Landerretche ha assegurat que continuaran les discussions i "existeix optimisme", malgrat que persisteixen les diferències en assumptes com el carboni.

Sobre això, el coordinador de la Presidència xilena ha afegit que, encara que és difícil anticipar, "no sortirà sense un bon resultat" d'aquesta cimera, les sessions de la qual estava previst que concloguessin aquest divendres. al seu torn, també ha destacat "el seu optimisme moderat en general" en les negociacions i ha assenyalat que s'espera que acabi cristal·litzant tot "amb un molt bon resultat".

El principal escull per a la negociació és l'article 6 ja que regula els complexos mercats de carboni, i Landerretche ha afegit que és difícil anticipar resultats i "requereix mes temps per a un text més nítid". El portaveu xilè va apuntar la possibilitat d'assolir a Madrid un acord general entorn d'aquest article i deixar les qüestions mes tècniques per a una cita posterior.

El portaveu de la presidència també ha explicat que no es plantegen, de moment, interrompre les sessions, i ha corroborat que "l'optimisme és la ultima esperança, i nosaltres estem molt esperançats". Alhora, ha insistit en la importància d'assolir "un acord ambiciós" i que la comunitat internacional elevi els esforços.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat