Encara que ja se saben les notes de tall 2022-2023 i ja has pogut consultar les preferències que t'han sortit en la primera assignació de la preinscripció universitària 2022, molts alumnes esperaven a la segona assignació de places a la universitat, que ja és aquí també. Després de reclamar i lluitar per la millor nota en la selectivitat 2022, arriba el moment d'inscriure's al curs 2022-23. 

Com totes les dates que formen la preinscripció / matriculació universitària 2022 poden ser un embolic, des d'ElNacional.cat te les hem deixat a continuació ben ordenades perquè no se t'escapi aquest grau o carrera que tant t'interessa estudiar. Endavant, que ja queda poc!

❗ Notes de tall 2022-23 a Catalunya en PDF: Totes les notes dels graus universitaris
 

🔝 Física, Matemàtiques i Medicina, els graus amb les notes de tall 2022 més altes a Catalunya
 

Preinscripció universitària: Data de la matriculació de primera assignació

Ja has consultat tant les notes de tall 2022-2023 com la primera assignació de les places universitàries. Però no és el moment encara de descansar: durant els següents dies tens dates importants. La més destacada és, evidentment, la matriculació en primera preferència.

 • Matrícula dels assignats en primera preferència (del 15 al 20 de juliol)

A partir del divendres 15 de juliol, els estudiants assignats en primera preferència tenen fins al 20 del mateix mes per matricular-se en el centre d'estudis de torn. Si no ho fan durant el període acordat, perdran la plaça universitària assignada. Els casos dels estudiants assignats entre la segona i vuitena preferència poden esperar que es publiqui la segona assignació de les places universitàries (per veure si situació de la plaça que volen ha millorat), mantenir la seva assignació o bé fer el tràmit "Assignació definitiva" per acceptar algunes de les places entre la segona i la vuitena preferència. Més a baix tens més detalls sobre això.

 • Publicació reclamacions que entren en primera preferència i per al tràmit "Assignació definitiva" (19 de juliol)

En el cas que fessis una reclamació, podràs comprovar el resultat de la mateixa al web Accés Universitat i podràs fer la matriculació universitària l'endemà, el 20 de juliol.

 • Matrícula per a les reclamacions que entren en primera preferència i per al tràmit "Assignació definitiva" (20 de juliol)

Si has fet una reclamació (comentat més amunt), el teu moment per matricular-te tant si ets estudiant assignat en primera preferència com si vols fer-ho des del tràmit "Assignació definitiva" serà dimecres 20 de juliol.

Segona assignació i assignació definitiva

Aquesta secció t'interessa en el cas que no t'hagis matriculat en la primera preferència durant la primera assignació, perquè vols esperar a veure si la situació de la plaça que t'interessa millora en la segona assignació, o bé perquè vol inscriure't en una plaça que t'ha sortit en segona i vuitena preferència.

 • Tràmit "Assignació definitiva" (del 14 al 18 de juliol)

Aquesta etapa comença immediatament després que s'hagin publicat la primera assignació de places de la preinscripció universitària de la convocatòria ordinària de juny, per al curs 2022-2023. Si t'ha tocat una plaça entre la segona i vuitena preferència que t'interessa molt, i et decideixes a inscriure't en ella, has d'elegir l'opció "Assignació definitiva" al portal Accés Universitat per matricular-te definitivament el 20 de juliol.

 • Publicació segona assignació de les places (25 de juliol)

Aquest dilluns 25 de juliol és el dia en què es publica la segona assignació de la convocatòria ordinària de la Preinscripció Universitària 2022. Si t'ha tocat la plaça que volies, et podràs matricular el dimecres 27 de juliol. En cas contrari, si prefereixes esperar a veure si millora la situació de la plaça, hauràs d'iniciar el tràmit conegut com "Continuar en el procés de reassignació de places". Ambdós passos (matriculació i reassignació) s'expliquen a continuació.

 • Tràmit "Continuar en el procés de reassignació de places" (del 25 de juliol al 26 d'agost)

No t'acaba de convèncer el resultat de la segona assignació? Si vols esperar a veure si la situació de la plaça que vols acaba millorant, hauràs de matricular-te a la universitat assignada en una altra preferència, per no perdre la plaça, i activar el tràmit "Continuar en el procés de reassignació de places". Mentre esperes, pots fins i tot començar a anar a classe, ja que t'hauràs matriculat. En el cas que la plaça que volies millora, hauràs de matricular-te a l'altra universitat i se't tornaran els diners de la matrícula anterior, sense les taxes.

 • Matrícula de la segona assignació (del 26 al 28 de juliol)

Tens aquests 3 dies per matricular-te en el grau i a la universitat de la teva preferència. Recorda que perdràs la plaça si no ho fas.

Matriculació universitària 2022: Dates de les reassignacions de places

Aquestes dates només t'interessaran si decideixes iniciar el tràmit "Continuar en el procés de reassignació de places". Hi haurà 5 reassignacions en total de setembre a octubre. En les dates de publicació, podràs saber si la situació de la plaça que vols ha millorat. Si és així, pots inscriure't a la nova universitat en la següent fase de matriculació.

 • Publicació primera reassignació (2 de setembre)
 • Matrícula primera reassignació (5 i 6 de setembre)
 • Publicació segona reassignació (12 de setembre)
 • Matrícula segona reassignació (13 de setembre)
 • Publicació tercera reassignació (16 de setembre)
 • Matrícula tercera reassignació (19 de setembre)
 • Publicació quarta reassignació (23 de setembre)
 • Matrícula quarta reassignació (27 de setembre)
 • Publicació cinquena reassignació (5 d'octubre)
 • Matrícula cinquena reassignació (6 d'octubre)