El tribunal de l'Audiència Provincial de Navarra que va dictar la sentència contra els membres de La Manada n'ha dictat una altra en que no acusa de delicte d'homicidi en grau de temptativa a un home que va atacar la seva dona amb un ganivet i després la va intentar estrangular davant els seus fills de 3 i 6 anys. 

En aquest cas, els magistrats han dictat una pena de 10 mesos de presó per l'autor d'un delicte de "maltractament ocasional", segons apunta el diari Público. La sentència la signa Ricardo Javier González (l'autor del vot particular que va considerar que l'agressió de La Manada era sexe consentit) i Raquel Fernandino, que va permetre la llibertat dels membres de La Manada. 

Pel que fa a la nova agressió, el passat 22 de juny de 2017 el condemnat va anar al domicili de la seva exparella, de qui s'havia separat feia sis mesos, amb un ganivet. Ella va intentar prendre-li l'arma i ell la va ferir; acte seguit tots dos van caure a terra i ell va agafar la dona pel coll pressionant amb molta força. La sentència assegura que l'home va parar perquè els nens van cridar "deixa-la, no la matis".

Els jutges entenen que l'home va desistir voluntàriament i per això només el condemnen per un "delicte de maltractament ocasional" en la seva modalitat de "causació de lesions de menor gravetat en l'àmbit de la violència sobre la dona".

Aquesta notícia arriba l'endemà que l'Hospital Clínic de Barcelona expliqui que ha atès fins el 31 d'octubre del 2018 més del doble de víctimes d'agressió sexual que l'any 2005, passant de 170 a 351. No obstant això, el percentatge de víctimes que presenten la denúncia al mateix hospital s'ha reduït els últims anys, passant del 74 al 63%.