Sorpresa majúscula. El Poble Espanyol ha mostrat la seva perplexitat per les denúncies de casos de pràctiques abusives i d'assetjament al Col·legi de Teatre, ubicat en el mateix recinte. "Estem perplexos davant d'aquestes informacions, de les quals no en teníem cap mena de coneixement", ha assegurat en un comunicat difós aquest divendres, l'endemà de conèixer-se la notícia.

El recinte també ha mostrat el seu "total rebuig a qualsevol classe d'agressió, assetjament i/o abús de poder en qualsevol àmbit", alhora que ha oferit tot "el suport a les persones que n'hagin patit". "La nostra voluntat d'erradicar i evitar qualsevol mena d'agressió que pugui haver-hi dins i fora del Poble Espanyol és ferma i rotunda", ha afegit l'entitat.

La gestió independent del recinte

Finalment, el Poble Espanyol també ha aclarit que "la gestió del centre educatiu és totalment independent del funcionament i gestió del recinte". Cal recordar que el Col·legi de Teatre de Barcelona és un centre d'ensenyament situat al recinte del Poble Espanyol.

La notícia s'ha sabut aquesta setmana. Tretze exalumnes del Col·legi de Teatre han denunciat pràctiques abusives i d'assetjament per part de vuit docents entre els anys 2005 i 2020. Els supervivents parlen, especialment, d'un actor i director que imparteix classes en el centre, al qual es refereixen com a T.S. i se l'atribueixen frases com la següent: "M'han dit que aquest any l'escollida ets tu". Ell, igualment, ha negat aquestes acusacions i ha admès que únicament ha pogut "flirtejar" amb alguna exalumna. Les denúncies es van traslladar dimarts passat a la direcció de l'escola d'art dramàtic, que investigarà els fets i els contrastarà. 

El cas del Col·legi de Teatre

Tot i això, algunes de les testimonis asseguren que la mateixa direcció coneixia el cas, ja que els fets ja s'havien denunciat prèviament. El centre, però, ha negat aquesta informació i ha assegurat que no tenien cap coneixement al respecte. Així, el que ha afirmat és que ha rebut la instància presentada per les tretze exalumnes i que el cas s'investigarà. 

El diari Ara, qui ha revelat els fets, ha publicat que fa dos anys que el Col·legi de Teatre coneixia alguns dels casos que denuncien aquestes tretze persones. Sigui com sigui, l'equip directiu havia convocat una reunió per aquest divendres per tractar les qüestions relatives a les denúncies d'assetjament rebudes aquesta setmana.

 

Imatge principal: Una classe del Col·legi de Teatre / Col·legi de Teatre