Les fortes pluges d'aquest dissabte han provocat nombroses incidències al metro de Barcelona que han quedat solucionades al voltant de les vuit del vespre.

Concretament, l'estació de Paral·lel de la línia L3 ha patit diverses inundacions que han obligat a tancar l'andana en direcció Zona Universitària més de sis hores, mentre els operaris drenaven amb bombes l'aigua acumulada. Durant aquest temps, els trens no han fet parada en l'estació, així com tampoc no n'han fet a l'estació de Verdaguer de l'L4 durant més de quatre hores a causa de les inundacions. D'altra banda, la pluja intensa ha causat una avaria elèctrica que ha deixat sense llum més de 300 veïns de la zona de Sarrià-Sant Gervasi durant set hores.

Segons informa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), una de les línies més afectades per les incidències causades per la pluja ha estat l'L3, on, a més de les inundacions a l'andana de Paral·lel en sentit Zona Universitària, s'ha hagut de tancar una de les boques de metro a causa de l'aigua acumulada. A més, un vestíbul secundari de Sants Estació també ha quedat tancat dues hores.

D'altra banda, un dels vestíbuls de la línia 5 a Sagrada Família ha patit filtracions d'aigua i diverses inundacions, malgrat que en cap moment no ha deixat de donar servei. Per contra, l'enllaç de ferrocarrils i metro de l'L1 a l'estació d'Espanya s'ha hagut de fer pel carrer durant tres hores al migdia per la gran acumulació d'aigua a les escales. 

A part, la línia 9 Sud ha hagut d'oferir al migdia un servei parcial de Zona Universitària a Les Moreres i el telefèric ha estat aturat de dos quarts d'una a les dues de la tarda.

Set hores sense llum a la zona de Sarrià-Sant Gervasi

Un total de 337 clients d'Endesa han quedat afectats aquest dissabte per una incidència que els ha deixat sense servei elèctric durant set hores. Segons fonts de la companyia, la causa de l'avaria, que ha començat a dos quarts d'una del migdia i ha afectat la zona de Sarrià-Sant Gervasi, seria la inundació del centre de distribució de la plaça de Gal·la Placídia arran de les fortes pluges.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat