Els pilots de Ryanair votaran els pròxims dies si inicien a les bases espanyoles accions de protesta, inclosa la vaga, davant l'amenaça d'acomiadaments per part de la companyia irlandesa. La possible mobilització dels pilots se suma a l'anunciada pels sindicats de tripulants de cabina, Sitcpla i USO a Ryanair, que han convocat una vaga per a setembre després de la intenció de l'aerolínia de tancar les bases de Girona, Las Palmas i Tenerife Sud.

Segons explica en un comunicat el col·lectiu de pilots i el sindicat Sepla, consideren que si el motiu oficial dels acomiadaments és el retard en el lliurament dels avions Boeing 737 MAX, aquest argument "no se sosté". Precisa el Sepla que aquesta entrega d'avions "està paralitzada des de fa més de vuit mesos, temps durant el qual han sortit diverses convocatòries d'ocupació a la companyia".

Els pilots han aclarit que no estan disposats a acceptar que es produeixin acomiadaments, ja que consideren que són només "producte d'una nefasta gestió" per part de Ryanair.  El Sepla ha recordat que des de fa dos anys s'ha reunit amb la directiva de l'aerolínia per aconseguir un conveni col·lectiu que reguli les "condicions bàsiques" dels pilots a Espanya.

Així mateix, han afegit que aquestes negociacions "s'han desenvolupat fins avui amb absoluta lentitud i falta de voluntat de negociar" per part de Ryanair. L'anunci dels acomiadaments és, segons el parer del sindicat, "inesperat, innecessari i sense motivació legal" i assegura que "contamina" les negociacions entre els pilots i l'aerolínia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat