El bateria del grup musical Els Pets, Joan Reig, que va ser víctima d'abusos per part del rector del seu poble, ha criticat aquest dimecres que l'Església encobreix els autors d'agressions sexuals i ha afegit que "la pederàstia no és exclusiva dels capellans i que hi ha capellans que fan una feina admirable".

Joan Reig va revelar dilluns passat a El Periódico que el sacerdot de Constantí (Tarragonès) Pere Llagostera, mort fa dos anys, li va fer tocaments als genitals durant les colònies d'estiu organitzades per la parròquia per als escolans al Pirineu.

Reig i una altra víctima d'aquest capellà van explicar que el mossèn s'acostava a les lliteres on dormien els menors, els abaixava el calçotets i els tocava els genitals, i que si es despertaven reaccionava renyant-los i dient que es tapessin bé, que feia fred.

El músic d'Els Pets va compondre per a l'últim disc del grup una cançó, titulada "Corvus", en què relata aquests abusos i en la qual es pregunta "on era el teu Déu quan la meva pell tocaves, i on era el meu quan jo espantat callava".

La revelació dels abusos que cometia el rector de Constantí i les seves conseqüències posteriors, en què han aparegut dos capellans més de la mateixa diòcesi de Tarragona que també van ser investigats, ha provocat una allau d'informació als mitjans durant els últims dies.

"Estem una mica aclaparats"

"Hem de reconèixer que estem una mica aclaparats. No ens imaginàvem que aquest tema portaria tanta cua. Quan vam fer la promoció del disc, tant en Joan com jo vam ser ben curosos per posar de manifest que no era tan important que havia patit els abusos com que a dia d'avui encara estan passant", ha escrit el líder del grup musical en el perfil oficial d'Els Pets a Facebook.

"Desgraciadament l'actualitat ens ha donat la raó i no estem contents. Només volem afegir que la pederàstia no és exclusiva dels capellans i que hi ha capellans que fan una feina admirable, però que l'encobriment dels estaments eclesiàstics i la seva hipocresia amagant el problema són el que fan d'aquest problema un malson difícil d'esborrar", afegeix el grup.

Els components del grup aprofiten el seu escrit per demanar "que desaparegui la prescripció dels delictes sexuals, és el primer pas per erradicar aquesta xacra maligna. I tot el nostre suport a en Joan, la seva valentia ens omple d'orgull".