A l'estiu fa calor, tenim vacances i ens relaxem. Podria ser aquesta una de les causes per llençar el 10,7% més de menjar que la resta de l'any? Què podem fer per evitar-ho? Planificar la compra, organitzar el rebost, evitar la calor i guardar menjar amb el mòbil són algunes de les recomanacions per evitar el desaprofitament d'aliments a l'estiu, assenyalen des del moviment Too Good to Go.

Les altes temperatures o els viatges podrien ser la resposta al per què llencem més menjar a l'estiu. En aquest sentit, es recomana posar el menjar a la nevera perquè durant aquesta època de l'any, els aliments tendeixen a fer-se malbé abans de d'hora. D'aquesta manera, s'hauria de col·locar tota la fruita i verdura a la zona més temperada de la nevera. I la carn, el peix i els plats preparats que són més sensibles a la zona més freda. A més, es recomana que si s'ha de fer un viatge, es congelin els aliments per conservar-ne millor les propietats. 

supermercat pixabay

Però encara n'hi ha més, de consells. Per anar bé caldria organitzar el rebost de manera que els productes que han de caducar abans, fossin els més visibles per poder-ne tenir un control. A més, s'hauria de planificar bé la compra per tal d'adquirir productes realment necessaris i no comprar per comprar.

Per altra banda, des de Too Good To Go també es recomana dissenyar el menú de la setmana per saber exactament què es comprarà i què es consumirà, i aprofitar receptes que incloguin aliments que ja tenim.

Les llars espanyoles van llençar durant el període de primavera/estiu de 2018, fins un 10,7% més d'aliments que els que s'haurien fet malbé durant la temporada de tardor/hivern, segons dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca y Alimentació (MAPA), publicades al Panel de quantificació del malbaratament de les llars. Així, en total, els espanyols van llençar durant la primavera i l'estiu de l'any passat fins a 667.792.886 quilos d'aliments, fet que suposava fins a 64,5 milions més que durant la tardor i l'hivern.