Acció sorpresa de la Coordinadora Antimonàrquica de les comarques gironines, que aquest dilluns han penjat una estelada i una pancarta contra els Borbons a la façana de la seu de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi). Els membres de la plataforma s'han enfilat a una escala per col·locar dues banderes independentistes i un cartell amb el missatge 'Fora Borbons'. A banda, també han mostrat una pancarta amb el lema 'Fora la monarquia, visca la terra'. Després de cantar lemes contra la família reial i a favor de la independència de Catalunya, els membres de la Coordinadora Antimonàrquica han fet una crida a manifestar-se aquest dimecres a la tarda a Caldes de Malavella (Selva), on Felip VI entregarà els premis anuals de la fundació.

acció contra el rei fundació princesa de girona / ACN
La façana de la seu de la Fundació Princesa de Girona / Foto: ACN

L'agrupació havia convocat aquesta acció protesta contra la Casa Reial el passat 7 de juny, però un cordó dels Mossos d'Esquadra els va impedir apropar-se a la seu, i la situació va derivar en tensió. Els agents van acabar actuant amb cops de porra i van detenir un dels integrants de la Coordinadora Antimonàrquica. 

Crida independentista contra Felip VI

Aquest mateix dilluns, la Coordinadora Antimonàrquica de les comarques gironines ha fet també una crida a l'independentisme a mobilitzar-se en contra de la visita de Felip VI a Caldes de Malavella el pròxim dimecres 5 de juliol. La plataforma ha demanat fer una "gran confrontació pacífica" contra la Corona, aprofitant la presència del rei, que tornarà a trepitjar terres gironines cinc anys després. "Unim esforços i demostrem la nostra força per derrotar la monarquia hispànica; dimecres hi haurà una gran batalla a Caldes, una mobilització no violenta, però al mateix temps, combativa", ha assegurat el portaveu de la plataforma, Quim Tell. 

Concretament, aquesta acció contra la monarquia tindrà lloc el pròxim dimecres a les 18 hores a l'avinguda Doctor Furest. "A Caldes hi haurà una gran batalla per deixar clar que la monarquia ha de ser rebutjada i no té legitimitat", ha afirmat el portaveu de la Coordinadora, una plataforma conformada per una vintena d'organitzacions, entitats, sindicats i partits, com per exemple Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya, la CUP, Òmnium Cultural o l'ANC.