L'última aventura del fotògraf Andreas Hvid podia sortir-li molt cara. El Govern egipci està investigant un vídeo que va compartir aquest jove danès a través de YouTube en el qual se'l pot veure juntament amb una noia escalant la gran piràmide de Guiza. L'ascensió culmina amb una fotografia dels dos sense roba i en una postura sexual al cim de l'estructura.

Hvid va publicar el vídeo el passat 5 de desembre, acompanyat de la fotografia captada dalt de la piràmide de Keops i causant un gran enrenou a les xarxes socials. La parella hauria escalat el monticle a finals de novembre de 2018, esquivant els "molts guàrdies" que patrullaven la zona i aconseguint el seu propòsit sense ser detectats.

A la filmació original, es mostrava l'ascensió dels dos joves de nit en diferents trams fins a arribar al cim. Una vegada dalt de l'estructura, la jove encén un cigar reclinada en una paret. En els últims segons del vídeo, la noia era gravada d'esquena mentre es treia la roba, per finalitzar amb una presa fixa de la parella completament nua en una posa suggeridora i amb les llums de la ciutat de fons.

Davant de la polèmica que ha generat la peça, Hvid ha optat per eliminar el vídeo original i substituir-lo per un altre de més curt -passa de tres a dos minuts- en el qual la cara de la jove, identificada com Josephine Sarahh, surt completament pixelada.

El ministre egipci d'Antiguitats, Jaled a l'Anani, ha demanat que es "prenguin les mesures necessàries" davant d'un cas que va "en contra de la moral". La Fiscalia General del país investiga ara els fets i el material compartit per la parella per comprovar l'autenticitat del vídeo i dictaminar una sanció per al fotògraf i la seva acompanyant.

Tant en la seva pàgina web com en els seus comptes a les xarxes socials, Hvid comparteix el seu treball fotogràfic, que es basa principalment en imatges des de dalt d'edificis o estructures i en nus en públic en diferents escenaris, com ponts, fàbriques o terrats.

Historial de polèmiques

Aquest cas no és la primera polèmica entorn de les piràmides que es dóna a Egipte. El 2015, el jove alemany Andrej Ciesielski va ser detingut i expulsat de per vida del país per pujar sense autorització fins a l'alt d'una de les piràmides.

A més, el març de 2017, la model belga Marisa Papen va posar nua a l'esplanada de les piràmides de Guiza i posteriorment va ser detinguda durant un dia al temple de Karnak, a Luxor, quan es va treure la roba per a una altra sessió fotogràfica.