La instal·lació dels orangutans del Zoo de Barcelona ha estat nominada als premis FAD d'arquitectura en la categoria "Ciutat i Paisatge".

El jurat ha valorat que la construcció uneix "tot el necessari" perquè els animals mantinguin "unes condicions de vida òptimes", al mateix temps que "es permet l'observació dels seus hàbits".

Segons l'Ajuntament de Barcelona, el disseny de la construcció, obra de Joan Forgas Coll i Dolor Ylla-Català, garanteix el màxim benestar dels animals i l'aprofitament de l'espai en un total de 1.100 metres quadrats i quatre zones principals, dues exteriors i dues inferiors.

Els orangutans de Borneo són una espècie considerada en perill d'extinció per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) i actualment queden poblacions molt reduïdes a l'illa de Borneo, amenaçades per la intensa tala d'arbres i la caça furtiva d'aquests animals.

El Zoo de Barcelona forma part del Programa Europeu d'Espècies en Extinció (EEP) de l'Associació Europea de Zoos i Aquaris, dedicada en part a l'orangutan.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat