L'empresa amb més llicències de lloguer de vehicles amb conductor (VTC) a Catalunya, el Grup Vector, ha anunciat aquest dimecres que acomiadarà tota la plantilla de mil treballadors. Ho ha fet en una carta enviada al Departament de Treball a la qual ha tingut accés l'ACN i també ho ha comunicat als mateixos treballadors.

En la missiva, la companyia, que opera a través de Cabify, sol·licita una reunió urgent amb representants de la conselleria per tramitar un expedient de regulació d'ocupació (ERO). Propietaris d'unes 650 llicències VTC, argumenten que el decret llei que marca una precontractació mínima del seu servei de 15 minuts provocarà una reducció de més d'un 90% de la demanda. Fonts properes al grup han assegurat que volen plantejar que la Generalitat assumeixi el cost de les indemnitzacions.

"El Govern és el màxim responsable dels acomiadaments", han argumentat. El Departament de Treball ha confirmat que, de moment, no s'ha registrat cap ERO per part de companyies que operin amb aquestes llicències. 

La directiva ja ha traslladat aquesta decisió als treballadors en una assemblea celebrada aquest dimecres al matí. "Ens condemnen irremissiblement a l'atur tractant-nos com a treballadors de segona", han lamentat els portaveus conductors en un comunicat. Fins ara, Vector ja havia acomiadat una vintena de treballadors per venciment de contracte. 

Els xofers han assegurat que s'oposen a la tramitació de l'ERO i han apuntat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, com a "responsable de cadascun dels acomiadaments" que es produeixin. "Demanem la seva dimissió immediata", han afegit. A més, han assegurat que "continuaran lluitant pels seus llocs de treball" sense especificar si hi haurà futures mobilitzacions.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat