Cues a la baixa en l'operació sortida d'aquest dissabte. Les retencions a l'AP-7 han anat disminuint després d'un complicat dissabte al matí d'operació sortida d'agost, amb cues de fins a 18 quilòmetres entre Castellví de Rosanes i Sant Cugat del Vallès, en direcció Tarragona. En paral·lel, dos accidents de trànsit a Montornès del Vallès i a Sant Cugat han complicat encara més la circulació en aquest tram central de l'AP-7. En la jornada d'avui, un total de 411.621 vehicles ja han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona fins a les 14 hores, el 87% dels 475.000 previstos pel Servei Català de Trànsit (SCT). Les úniques cues destacables es mantenen a la Jonquera, amb 7 quilòmetres de congestió a l'AP-7 per accedir a França i 5,5 quilòmetres d'aturades a l'N-II, també direcció a la frontera.

Estat del trànsit a Catalunya en temps real: carreteres tallades, incidències i retencions

Operació sortida d'agost

Tres accidents a l'AP-7 a Montornès, Sant Cugat i Gelida han complicat aquest dissabte al matí l'operació sortida d'agost, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). Fins a les 14 hores, el 87% dels 475.000 previstos. Les retencions més importants es concentren a l'AP-7 entre Castellbisbal i Castellví de Rosanes, en sentit sud, a Montornès en sentit nord, i a la Jonquera, en sentit nord. L'accident de Montornès –amb un vehicle implicat i una dona ferida lleu- ha provocat fins a 12 quilòmetres de congestió en sentit nord des de Santa Perpètua de Mogoda. En paral·lel, un segon sinistre a Gelida sense ferits ha deixat uns 13,5 quilòmetres de retenció a la zona i un tercer accident –amb un camió i tres turismes implicats- a Sant Cugat del Vallès ha causat més un quilòmetre de cua.

Recomanacions

Des del Servei Català de Trànsit, es recomana planificar els desplaçaments i optar per rutes menys congestionades per a realitzar les sortides per les vacances d'estiu, tenint en compte que l'hora punta serà d'11 a 13 hores. Quant a les recomanacions de seguretat, heus aquí la campanya d'Interior per saber com actuar en cas d'accident: