Prop de 457.410 vehicles ja han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona a les 19.00 hores d'aquest dilluns en l'operació tornada de Setmana Santa, el 77% dels 590.000 previstos en total, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). Amb el pronòstic de sol i absència de pluges, Trànsit ha pogut desplegar els carrils addicionals a l'AP-7 i la C-32, com es va donar durant l'operació sortida entre dijous i divendres. De fet, ja ha obert el carril addicional a l'AP-7 sud/B-23 entre Vilafranca del Penedès i Molins de Rei.  L'AP-7 concentra les principals retencions aquest Dilluns de Pasqua, tot i que s'han rebaixat les aturades al llarg de la tarda. A primera hora d'aquesta tarda, l'autopista AP-7 registra alguns trams amb retencions de Santa Margarida i els Monjos a l'Arboç, a Banyeres del Penedès i del Perelló a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Tot i això, ha quedat lluny dels 107 quilòmetres de cua del 2023, un 60% menys. Més tard, un vehicle incendiat al Papiol ha obligat a tallar momentàniament la via i això ha provocat cues fins a Sant Cugat del Vallès.

🚗 Consulta l’estat del trànsit en temps real
 

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha confirmat que aquest dilluns reactiven els carrils addicionals en sentit contrari a l'AP-7 nord (de Sant Celoni fins a Montornès del Vallès), l'AP-7 sud (de Vilafranca del Penedès a Molins de Rei) i la C-32 nord (de Sant Andreu de Llavaneres a Montgat). "Espongen el tronc central, donen major fluïdesa i ens permeten donar fins a un 15% més de capacitat a les vies", ha argumentat Lamiel en una entrevista a RAC1. "L'AP-7 és la via que porta més feina i on aplicarem més mesures de gestió de trànsit", ha puntualitzat el director de l'SCT, que també pronostica cues a la C-16 al Berguedà, la C-14 a l'Alt Urgell, la C-17 a Ripollès-Osona i l'A-2 a l'Anoia-Baix Llobregat.

El pic de retencions, entre les 12.00 h i les 15.00 h

"Es preveu que els màxims pics de retencions es produeixin aquest Dilluns de Pasqua entre les 12.00 i les 15.00 hores del migdia", ha comentat Lamiel. En aquest sentit, el director de Trànsit ha volgut destacar que la màxima retenció d'ahir diumenge va ser un 30% inferior a l'any anterior perquè bona part de la gent va fer cas de les indicacions de Trànsit i va evitar agafar el cotxe per les males condicions meteorològiques. Finalment, Lamiel ha avançat que aquest dilluns no es posarà en marxa el nou radar remolc, però sí que es preveu estrenar durant el mes d'abril. El dispositiu s'utilitzarà en 26 vies catalanes i permetrà controlar la velocitat en carreteres on fins ara era impossible col·locar un radar per la perillositat o per la falta d'infraestructura.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!