Un incendi ha tallat l'AP-7 al Papiol en sentit sud, en mig de l'operació retorn de Setmana Santa. Així ho ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT) aquest dilluns, a tres quarts de sis de la tarda. Un quart d'hora després, Trànsit ha informat que s'ha obert un carril de l'autopista a l'altura del municipi del Baix Llobregat. A dos quarts de set, tots els carrils de l'AP-7 al Papiol en sentit sud estaven oberts, amb retencions en un tram de més de quatre quilòmetres.

Fins a les 18.00 hores, gairebé 430.000 vehicles han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona en l'operació retorn. Això significa el 72,4% dels 590.000 desplaçaments previstos. Ja s'esperava que una de les carreteres amb més complicacions fos l'AP-7, així com la C-16.

A primera hora de la tarda, l'AP-7 ha registrat alguns trams amb retencions a Santa Margarida i els Monjos a l'Arboç, a Banyeres del Penedès i del Perelló a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, però al migdia ha acumulat uns 43 quilòmetres a tot Catalunya. Tot i això, ha quedat lluny dels 107 quilòmetres de cua del 2023, un 60% menys. Més tard, el vehicle incendiat al Papiol ha obligat a tallar momentàniament la via i això ha provocat cues fins a Sant Cugat del Vallès. 

Amb el pronòstic de sol i absència de pluges, Trànsit ha pogut desplegar els carrils addicionals a l'AP-7 i la C-32. De fet, a les 12.00 hores ha obert el carril addicional a l'AP-7 sud/B-23 entre Vilafranca del Penedès i Molins de Rei.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!