L'Open Arms ha enviat una sol·licitud urgent la tarda d'aquest diumenge al port de Lampedusa (Itàlia) per poder desembarcar els 107 migrants que duu a bord des de fa 17 dies. Aquesta sol·licitud arriba després que el govern espanyol hagi ofert a l'ONG el port d'Algesires per desembarcar i aquesta l'hagi rebutjat al·legant que no estan en condicions de fer el viatge.

"Enviada sol·licitud urgent al port de Lampedusa per poder entrar i desembarcar les 107 persones que porten 17 dies a bord", ha informat Open Arms. "Les seves condicions psicofísiques són crítiques, la seva seguretat està en risc", ha afegit. "Si passés el pitjor, Europa i Salvini en seran els responsables", han advertit des de l'ONG.

La situació a l'Open Arms és cada vegada més complicada. Aquest mateix diumenge diversos migrants han decidit saltar per la borda per intentar arribar a la costa de la petita illa italiana. Finalment, els migrants han sigut rescatats per socorristes de la mateixa ONG.

El vaixell de rescat porta més de 17 dies esperant port segur amb més d'un centenar de migrants a bord. Fins ara, només una desena de migrants amb problemes greus de salut i una trentena de menors no acompanyats han pogut abandonar el vaixell.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat